Nieuws Financiën

Een fractie van een seconde te laat is fataal

Al 28 jaar bakt Rocher Meurs op het Willemsplein in Arnhem aan het eind van het jaar oliebollen. Hij is bang dat hij over 2 weken zijn standplaats kwijt is schrijft De Gelderlander.

Van onze redactie 18 februari 2016

Oliebollen op schaal ANP 1

Want indien Meurs in de nacht van 29 februari op 1 maart een fractie van een seconde te laat op de zendknop van zijn computer drukt, dan gaat zijn vergunning naar een oliebollenbakker die eerder het aanvraagformulier voor de standplaats heeft verstuurd.

Afhankelijk"Mijn bestaan is afhankelijk van de gebakkraam op het Willemsplein. Als ik mijn aanvraagformulier op 1 maart eenhonderdste van een seconde te laat opstuur, krijgt een ander mijn plek toegewezen. Dan ga ik failliet.”

RechtsongelijkheidDe gemeente Arnhem wijzigt met ingang van 1 maart het beleid voor de toewijzing van seizoensstandplaatsen en vaste standplaatsen. Wie een vaste standplaats heeft, krijgt voorrang bij de toewijzing. Bij de seizoensstandplaatsen geldt dat niet. Daar geldt straks: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. "Dat is rechtsongelijkheid", meent Meurs. Hij heeft zijn hoop gevestigd op de gemeenteraad.

UitstelEen deel wil dat wethouder Mink de eigenaars van gebakkramen een maand uitstel geeft. In die maand hoopt de raad tot een oplossing te komen. Dat zou kunnen betekenen dat een oliebollenbakker die nu in Arnhem is gevestigd voorrang krijgt bij de toewijzing van vergunningen.

Mink laat eind van de week weten of het uitstel er komt.