Nieuws Financiën

EEQO Assen met duurzame visie krijgt hulp

EEQO in Assen, dat handelt in ecologische onderhouds -en schoonmaakmiddelen krijgt steun van NOM en MKB Fonds Drenthe.

Van onze redactie 23 juni 2016

Duurzaamheid milieu milieubewust natuurbescherming biologisch Thinkstock

De ondernemers uit Assen verkopen niet alleen ecologische onderhouds- en schoonmaakmiddelen, maar willen een platfom zijn dat verbindingen left tussen duurzame initiatieven. Met als doel om een positieve beweging in te creëren in de wereld.

"Wij willen echt verschil maken met ons bedrijf", zeggen oprichters Bas Bakker en Roderick Roode. "Daarom gaan we vijf procent van onze opbrengsten besteden aan wildlifeprojecten, het aanpakken van de plastic soep in onze oceanen en bovendien aan het welzijn van kinderen. Deze drie thema’s zijn voor ons nadrukkelijk verbonden met een betere wereld en met EEQO dragen we daar op een ondernemende manier aan bij."

InvesteringInvestment manager Klaas Kooistra van de NOM besloot te investeren in het Assense bedrijf. "Het is geen eenvoudige markt waarin EEQO gaat opereren, want er is veel concurrentie op gebied van onderhouds- en schoonmaakmiddelen’, erkent Kooistra. Ook het MKB Fonds Drenthe gelooft in de plannen van EEQO.

Investment manager van het Drentse MKB Fonds vertelt: "De filosofie van deze bevlogen ondernemers geeft hun producten een uitstraling die past in deze tijd. Gecombineerd met hun inzet, kansrijke netwerk en doordachte businessplan heb ik hooggespannen verwachtingen van dit jonge bedrijf. Bovendien biedt het mooie kansen voor de regio; zo werken ze bijvoorbeeld samen met het werk- en leerbedrijf Alescon. Kortom, EEQO heeft alles in huis om een duurzame onderneming op te bouwen en daarom steunt ons fonds deze ondernemers vol vertrouwen met een ontwikkelfinanciering.’