Nieuws Financiën

Eyevestor slaat brug tussen investeerders en ondernemers voor betere wereld: 25 miljoen aan sharefunding

Investeringsplatform Eyevestor heeft in drie jaar tijd een flinke groeispurt doorgemaakt. Het begon in 2019 met WOK! Inmiddels heeft de onderneming aan de wieg gestaan van zeventig deelnemingen, samen goed voor 25 miljoen euro aan sharefunding.

Van onze redactie 12 juli 2022

Gijs Dalen Meurs van Eyevestor

De oprichter van investeringsplatform Eyevestor, Gijs Dalen Meurs Foto: Eyevestor

In eerste instantie sloeg het sharefundingconcept vooral aan bij start-, scale-ups en mkb’ers in (vegan) food en horeca. Tegenwoordig is er een breed scala aan sectoren vertegenwoordigd, van fashion tot transport en energie.

,,Steeds meer organisaties zien de kracht van klanten, medewerkers en investeerders als mede-eigenaren”, legt Gijs Dalen Meurs, oprichter en ceo van Eyevestor, uit. ,,Meer dan 25 miljoen euro aan sharefunding, dat is fantastisch. Het betreft investeringen die zijn gedaan door 23.000 mensen die in de plannen van die bedrijven geloven. De ondernemers van deze bedrijven kijken veel verder dan alleen winst. Ze focussen juist ook op duurzaamheid, dragen bij aan de circulaire economie en houden rekening met de volgende generaties.”

Lees ook: Sharefunding platform Broccoli regelt groeikapitaal voor duurzame ondernemers

Van European Sleeper tot Boerschappen financieren hun duurzame groei via Eyevestor

Eyevestor is pionier op het gebied van sharefunding. Het platform is gestart in 2019 en biedt organisaties de mogelijkheid hun eigen vermogen op een laagdrempelige manier te plaatsen, te digitaliseren en te verhandelen. De community bestaat zowel uit investeerders (vestors) als ondernemers (eyeventures) en vormt het startpunt voor het samen bouwen aan de succesvolle groei van een bedrijf. Zo worden stakeholders, ambassadeurs. Eyevestor draagt als marktplaats bij aan zowel financiële vrijheid als liquiditeit in het aandelenkapitaal.

Lees ook: Eyevestor wil goede voorbeeld zijn in wereld van perverse prikkels

Wie kloppen aan bij Eyevestor? Van nacht- en wintersporttrein European Sleeper tot de laadpalen van Blue Current en van de waterstoftank van Fountain Fuel tot de duurzame visboer Fish Tales. Ook lokalere spelers als gezonde (vers)supermarkt Liek. En de korte keten voedselbox-leverancier Boerschappen haalde in februari van dit jaar via ruim 2500 klanten maar liefst 4 miljoen euro groeifinanciering op. Gijs Dalen Meurs: ,,Niet geheel toevallig stuk voor stuk bedrijven die een bijdrage leveren aan een mooiere toekomst, al deze bedrijven zijn stakeholder en keten gericht, en via Eyevestor de sharefunding tot stand konden brengen.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws