Nieuws Faillissement

'Serieuze interesse' voor modeketens van moederbedrijf Miss Etam

Afgelopen vrijdag viel het doek voor de Nederlandse tak van FNG, het moederbedrijf van onder andere de modeketens Miss Etam, Promiss en Steps. Het zag er niet goed uit voor de modezaken, maar toch hebben zich nu partijen met interesse gemeld, zo meldt de curator bij RetailNews.

Van onze redactie 12 augustus 2020

Miss etam faillisement retail interesse overname doorstart

,,Ik zeg er liever niet te veel over. Als ik er concreter over wordt, zou dat het proces alleen maar bemoeilijken", zegt curator Kees van de Meent tegen het retailplatform. ,,Sommige partijen willen niet dat bekend wordt dat ze meedoen in zo'n traject. Dan maak ik ze alleen maar kopschuw en ik zou ze zelfs kunnen kwijtraken."

Lees ook: Moederbedrijf van Steps en Miss Etam vraagt faillissement aan

Het ging al een tijd niet goed met FNG, wat eerder al leidde tot het faillissement van de Belgische tak van het bedrijf en uitstel van betaling voor de Nederlandse tak, waaronder de merken Miss Etam, Expresso, Claudia Sträter, Steps, Promiss en Henkelman Schoenen vallen. FNG leed in 2019 een nettoverlies van 292 miljoen euro, terwijl het bedrijf 734 miljoen euro aan schulden heeft. Daar kwamen de gevolgen van de coronacrisis nog bovenop.

Sinds vrijdag heeft die Nederlandse tak ook faillissement aangevraagd. De winkels blijven open en het personeel wordt betaald door het UWV. Retail-expert Cor Molenaar voorspelde eerder op De Ondernemer dat het niet van een doorstart zou komen van de Nederlandse winkels.

Lees ook: Retailexpert Cor Molenaar: ‘Verwacht geen doorstart moederbedrijf Miss Etam’

Curator FNG in gesprek met geïnteresseerden

De curator gaat de komende weken in ieder geval met geïnteresseerden 'de diepte in'. ,,Ik wil uiteraard ook met het management praten," zo meldt hij aan RetailNews.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.