Nieuws Faillissement

Nogmaals valt het doek voor Kijkshop nu webwinkel failliet is

Webwinkel Kijkshop.nl is door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. Daarmee valt opnieuw het doek voor Kijkshop, dat vroeger een bekende winkelketen was.

Economieredactie AD 1 april 2021

Kijkshop failliet

Foto: ANP

Kijkshop.nl stelde onlangs al dat het vanwege de ‘onstuimige groei’ van vorig jaar niet meer in staat was om de bedrijfsactiviteiten voort te zetten. Het bedrijf kampte met financiële problemen en er waren veel klachten over de leveringen. De onderneming was eerder deze maand nog wel met betrokken partijen in gesprek om tot een oplossing te komen, meldt het AD.

''Curator gaat kijken of er nog mogelijkheden zijn voor doorstart van Kijkshop''

Fysieke Kijkshop ging in 2017 al op de fles

Kijkshop keerde eind 2019 terug als webshop. De fysieke keten was zo’n twee jaar daarvoor al op de fles gegaan. Eigenaar Konrad van den Bosch, onbereikbaar voor commentaar, kocht de naam Kijkshop na de sluiting van de laatste winkels, bekend om de afgesloten glazen vitrines waarin de koopwaar was uitgestald.

De rechter heeft Martijn Hoving van RWV Advocaten uit Leiden als curator aangesteld. Die is verantwoordelijk voor de afwikkeling van het faillissement en zal dus ook kijken of er nog mogelijkheden zijn voor een doorstart. Hoving meldt op de website van Kijkshop dat het onzeker is dat consumenten hun bestelde goederen zullen ontvangen. ,,Als u schade heeft geleden en u wilt uw vordering indienen in het faillissement, kunt u dat doen door het sturen van een email aan directsale@rwv.nl.” Tegelijk met Kijkshop.nl zijn ook DirectSale, Lumi Plaza en PlazaSale bankroet verklaard. Zij hadden dezelfde eigenaar.

Lees ook: Hoe Konrad van den Bosch Kijkshop.nl als vanouds laat floreren

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws