Nieuws Financiën

Fietskoerier zit zonder fiets

Cathérine Minczeles | 13 januari 2016

Fietskoerier1065

Fietskoerier Karen Roelofs-Poot kwam maandag zonder fiets te zitten, nadat ze een pakketje had bezorgd aan de Catharijnesingel in Utrecht. Sinds dinsdagochtend zijn zij en haar collega's van De Fietskoerier op zoek naar de tweewieler. Ze doen dit nadat iemand hem dinsdagochtend had gespot bij de Winkel van Sinkel aan de Oudegracht en later bij de Vismarkt.

Roelofs-Poten dacht dat ze haar fiets wel drie minuten onbewaakt kon laten staan, terwijl ze een pakketje bezorgde. Niets bleek minder waar. Toen ze weer buiten kwam, was die weg. Met achttien bezorgers doet De Fietskoerier zendingen door Utrecht. Nadat Roelofs-Poten een bericht op Twitter plaatste, kreeg ze al snel aanwijzingen.

Zoekactie"Na een belletje hebben we een zoekactie gestart. Het is nogal een opvallend vervoersmiddel, dus makkelijk te signaleren,'' zegt Tobias Molenaar, een van de vijf collega's die meezochten. Het is een rode baanfiets van het merk Zullo en kost ongeveer 1200 euro. "Het exemplaar heeft veel emotionele waarde, want een collega die naar Schotland verhuisd is, heeft hem speciaal voor mij gemaakt en hij is van een oud merk. Het is gewoon een superfijn ding!", zegt Karen Roelofs-Poot, eigenaar van de fiets en mede-eigenaar van De Fietskoerier in het AD.

Gelukkig kon Roelofs-Poot met een andere fiets de laatste zending van maandag nog bezorgen. Ze werkt voltijd als fietskoerier en is gemiddeld 22 uur per week onderweg. "In de acht jaar tijd dat ik hier werk, is er nog nooit een fiets gestolen. Dus dat is op zich positief.''