Nieuws Financiën

ForFarmers presenteert winstgevende jaarcijfers

Veevoerbedrijf ForFarmers heeft over 2015 een brutowinst van 7,7% geboekt. Zo maakte het bedrijf dinsdag bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers. Het totale volume Total Feed steeg in 2015 naar 9,1 miljoen ton, een kleine 4% meer dan een jaar eerder.

Van onze redactie 22 maart 2016

Forfarmers 3

ForFarmers topman Yoram Knoop is tevreden over hoe het gaat met het bedrijf. "In een jaar met uitdagende omstandigheden waar de agrarische sector en onze klanten mee te maken hadden, ben ik tevreden met wat ForFarmers heeft bereikt. De transformatie van een lokale mengvoederleverancier naar een internationaal leidende voeronderneming is in volle gang."

De brutowinst steeg 7,7% naar ruim €424 miljoen, de nettowinst steeg naar €50,7 miljoen, €2,6 miljoen meer dan in 2014. De winst per aandeel stijgt met 5,3% Het bedrijf stelt daarom op de aandeelhoudersvergadering in april voor een dividend van 32,2% per aandeel uit te keren.Uit de cijfers blijkt dat de groei van ForFarmers binnen Nederland beter verloopt dan in de clusters Duitsland/België en Verenigd Koninkrijk.

Foto: Erna Lammers