Advertorial van Fundingbase

Advertorial Financiën

“Geld nodig óf geld over? Schakel FundingBase in!”

Voor ondernemers en vastgoedbeleggers is de zoektocht naar financiering de laatste jaren een stuk uitdagender geworden. Gelukkig is er via nieuwe professionele partijen én via investeerders vaak veel mogelijk. Er wordt door deze partijen ingespeeld op het gat dat de traditionele banken hebben laten vallen. Alleen hoe krijg je de juiste match tussen de zoekende ondernemer en de potentiële investeerder? Laat FundingBase jullie beiden helpen.

Van onze redactie 28 juni 2022

Investeren fundingbase raymond spenkelink stefan woestenenk

FundingBase wordt gevormd door Raymond Spenkelink (rechts) en Stefan Woestenenk.

Raymond Spenkelink en Stefan Woestenenk zijn met FundingBase actief als zelfstandig intermediair op het vlak van bedrijfs- en vastgoedfinancieringen. Voor ondernemers en vastgoedbeleggers realiseren zij financiering met de beste voorwaarden. Ze hebben allebei een bancaire achtergrond: Raymond vooral bij ING, Stefan bij Rabobank. Toch realiseert FundingBase de meeste financieringen buiten de banken om. Spenkelink: “Bij banken is de laatste jaren sprake van een beperkte risicoacceptatie. Veel aanvragen worden niet gehonoreerd, of alleen met voorwaarden zoals vastgelegd in het beleid van de betreffende bank. In het aanvraagtraject kan er van alles mis gaan. Alle vinkjes moeten op groen en het duurt vaak langer dan ondernemers willen.”

Maatwerk en snelheid

FundingBase realiseert veel financieringen bij professionele, niet-bancaire partijen en vooral ook bij investeerders. Mensen met (meer dan) genoeg financiële middelen die liever verantwoord rendement maken dan negatieve rente betalen op hun spaarrekening. Woestenenk: “Het aantal intermediairs is de laatste jaren, zeker landelijk, fors gegroeid. De kwaliteit ervan verschilt, maar zij hebben nagenoeg allemaal toegang tot die professionele, niet-bancaire financiers. Ons onderscheidend vermogen zit in het krachtige eigen netwerk aan investeerders, waarmee we één-op-één kunnen schakelen. Bij investeerders is vaak wél veel maatwerk mogelijk en kan snel worden gehandeld. Zo hebben we de voorbije weken meerdere ondernemers en vastgoedbeleggers mogen helpen aan een vastgoedfinanciering die ‘vijf voor twaalf’ bij de bank toch niet ging lukken.”

Extra investeerders gezocht

Zowel het aantal aanvragen als de gemiddelde omvang ervan groeit. Daarom breidt FundingBase haar pool van investeerders actief uit. Juist om de perfecte match tussen investeerder en ondernemer te blijven maken. Want niet elke case past bij iedere investeerder. Spenkelink: “Het merendeel van de financieringsaanvragen die wij ontvangen, analyseren, onderbouwen en voorleggen, gaat over financiering van vastgoed. Dit zijn bedrijfspanden voor eigen gebruik, maar gaat ook over verhuurd vastgoed. In veel gevallen wordt gevraagd 50 tot 80 procent van de waarde te financieren, waarbij investeerders een rente ontvangen van ongeveer 5 tot 8 procent per jaar in combinatie met het eerste recht van hypotheek. In onze ogen is dit, gelet op de huidige economische omstandigheden en actuele spaarrente, een veilige manier om goed rendement te maken zonder veel ‘gedoe’.”

“Uiteraard gaan risico en rendement hand in hand. Hoe meer risicobereidheid, hoe hoger de rentevergoeding. Casuïstiek die wij zelf niet verantwoord vinden, leggen wij niet voor bij investeerders. Qua bedragen kun je denken aan de bandbreedte tussen € 250.000,- en € 10.000.000,- per casus. Het merendeel van de aanvragen gaat om bedragen tussen € 500.000,- en € 2.500.000,-. Indien gewenst, kunnen grotere investeringen – in goed overleg – door meerdere investeerders in gezamenlijkheid worden gedaan. Uiteraard zorgen we voor goede documentatie, vaak in samenspel met een notaris en / of advocaat. Er zijn, in tegenstelling tot veel platforms en reguliere crowdfunding, nadrukkelijk géén kosten voor de investeerder. De partij die de financiering vraagt betaalt ons een vergoeding bij succes.”

Investeren

Beschik je over ‘overtollige liquiditeit’ die je graag verantwoord wil laten renderen óf ben jij op zoek naar financiering om je ambities te realiseren? Neem dan contact op met Raymond of Stefan via 0314-234142 / info@fundingbase.nl. Ze helpen je graag!

tracking pixel

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws