De belangstellende partijen zijn onder meer actief in de sectoren distributie, handel en de maakindustrie. "Als wij met iedereen met wie we nu bezig zijn tot een akkoord zouden komen, hebben we een probleem: dan moeten we een aantal naar andere locaties verwijzen", aldus de wethouder.
BedrijvigheidDat menigeen ernstig twijfelt of het terrein tussen de A1 en Epse ooit uitgroeit tot een park vol bedrijvigheid, begrijpt Hartogh Heys goed. Tot op heden zijn hier immers slechts twee kavels verkocht: Van der Valk kocht een kavel van 2,3 hectare voor de bouw van een viersterrenplushotel en Netters Infra werd eigenaar van 0,2 hectare. Op een totaal van 56 hectare aan uitgeefbare kavels is dat zeer gering. Bovendien is voor het hotel nog geen steen gelegd.
AantrekkingskrachtVolgens Hartogh Heys gaat dit beeld binnen afzienbare tijd veranderen. Hij verwacht binnen nu en enkele weken een definitief akkoord over een vestiging van Truckpoint Nederland (parkeren, sanitaire voorzieningen en horeca, kavel 2,7 hectare) en in de tweede helft van 2016 begint de bouw van het hotel. "Als dat gebeurt geeft dat een aantrekkende werking."
OptieVorig jaar maart kondigde Paul Hardonk Bouw aan mogelijk te verhuizen naar A1 Bedrijvenpark A1. Het bedrijf nam een optie op een kavel van 0,5 hectare maar heeft die niet gelicht. VDR Vastgoed maakte medio 2014 bekend dat het een logistiek centrum op het bedrijvenpark wilde ontwikkelen. Het nam een optie op een kavel van ruim zes hectare, maar moest toezien dat de beoogd hoofdgebruiker, Wasco (groothandel in verwarming, sanitair en onderdelen), uiteindelijk koos voor vestiging op de Ecofacterij in Apeldoorn. De optie op de kavel is niet verlengd, maar VDR Vastgoed is volgens de gemeente nog wel partner in de zoektocht naar geïnteresseerde bedrijven.