Nieuws Financiën

Gemeente Tholen geeft nog één jaar korting op bouwgrond

Bedrijven die op Tholen een stuk grond willen kopen, kunnen dat het best vóór 1 januari 2018 doen. Daarna is het afgelopen met de kortingen die de gemeente geeft. Particulieren kunnen al enkele jaren twintig procent korting krijgen op een stuk bouwgrond, schrijft de PZC.

Rob Paardekam 30 september 2016

Tholen zeeland

Die maatregel werd ingevoerd om de verkoop van woningbouwkavels te stimuleren. Volgens het college heeft de maatregel gewerkt, al is het nooit volledig hard te maken dat bepaalde kavels zonder de korting niet zouden zijn verkocht.

B en W stellen de gemeenteraad voor om de kortingsactie nog 1 jaar te verlengen. Op 1 januari 2018 eindigt hij definitief. "Het kan niet de bedoeling zijn dat de actie een permanent karakter krijgt", vinden ze.

Voorwaarde

Bedrijven die zich vestigen op Welgelegen II krijgen sinds dit jaar tien procent korting. Als tegenprestatie moeten ze inwoners aannemen die een uitkering hebben. Ook hier is volgens het college moeilijk te bewijzen dat een bedrijf als Alternate door deze maatregel over de streep is getrokken en dat Magnum is gebleven vanwege de korting. Toch wordt ook hier de actie nog met een jaar verlengd. De gemeente heeft dit jaar 290.000 euro aan korting gegeven op bedrijfsgronden.