Nieuws Financiën

Goes aan kop in economische ranglijst Zeeland

Goes is economisch gezien de beste gemeente van Zeeland. Ook de rest van de provincie doet het allerminst slecht, zo blijkt uit onderzoek van Bureau Louter. Dat schrijft de PZC.

Van onze redactie 17 oktober 2016

Geld cash

Bureau Louter stelt jaarlijks ranglijsten op van de economische prestaties van gemeenten en regio's. Het bureau kijkt daarbij naar diverse factoren, zoals het aantal bedrijven en arbeidsplaatsen per inwoner, maar ook naar bijvoorbeeld de omvang van bedrijventerreinen en kantoren en de ontwikkeling van de toegevoegde waarde en de arbeidsproductiviteit.

Tweede

Van alle regio's heeft Zeeland de afgelopen vijftien jaar de op een na grootste economische progressie gemaakt. Alleen Noord-Veluwe deed het nog iets beter.

33e

In de ranglijst van gemeenten is Goes de hoogst genoteerde vertegenwoordiger van Zeeland, met een 33e plaats. Goes doet het vooral goed als het gaat om het winkelaanbod en de werkgelegenheid (veel zorg en onderwijs). Op dat onderdeel is de stad zelfs landelijk nummer één.

Andere steden

Ook Terneuzen staat in de top-50 genoteerd, op de 36e plaats (zeven plaatsen gestegen). Middelburg, vorige keer nog 22e, duikelt uit de top-50 naar plaats 51. Vlissingen steeg het meest (van 113 naar 80); Reimerswaal zakte nóg iets harder dan Middelburg (van 247 naar 277).