Vanwege de economische gevolgen van de coronacrisis, riep de overheid een regeling voor werknemers in het leven, schrijft AD. Een subsidie waarmee zij het loon van hun personeel konden blijven betalen. Bijna 140.000 bedrijven vroegen deze steun aan, zo blijkt uit een lijst die uitkeringsinstantie UWV recent publiceerde.
Aanvraag coronasteun kon voor Bayram niet op een slechter moment
Dat de steun voor de zelfstandig ondernemer uit Roosendaal zo laag uitvalt, komt omdat de regeling uitgaat van het loon in januari. Bayram: ,,Dat was net een extreem rustige maand voor ons.” Volgens hem heeft dat enerzijds te maken met de oliebranche. Daarnaast had hij net de naam van zijn bedrijf gewijzigd na een breuk met zijn compagnon. ,,In maart zouden de eerste projecten beginnen, maar toen kwam corona.”
Lees ook: Klappen van de crisis: zo heeft coronasteun deze ondernemers geholpen
Bayram had de hulp van de overheid dan ook goed kunnen gebruiken. ,,Ik vind het bizar dat ze alleen naar de maand januari kijken. En de seizoensgebonden sectoren dan?” Gelukkig wist hij via andere regelingen alsnog een subsidie te krijgen. ,,Maar niet genoeg. Normaal heb ik vanaf maart twintig tot dertig uitzendkrachten aan het werk, nu lag alles stil.”
-
Overheidsmaatregelen zijn niet de enige weg uit de coronacrisis. Ondernemers moeten juist nu kijken hoe zij vermogen kunnen aantrekken om winstgevende groei op lange termijn te bewerkstelligen. In zijn blog op onze site vertelt Eugenie Casier je er alles over.
Bayram heeft twee medewerkers naar huis gestuurd
De directeur heeft zijn twee medewerkers naar huis moeten sturen. Toch verwacht Bayram de crisis te overleven. ,,Gelukkig zijn mijn kosten laag en komen de eerste klussen weer binnen. Als het nu bijtrekt, en de gevreesde tweede golf er niet komt, dan red ik het wel.”