Nieuws Financiën

Goldewijk start weer nieuw bouwbedrijf

Goldewijk keert terug in de Nederlandse bouwwereld. Nico Goldewijk, de oud-directeur van het Doetinchemse bouwbedrijf dat eind januari 2014 failliet ging, is een nieuwe onderneming begonnen onder de oude naam. Goldewijk gaat opereren vanuit Almere en Nijmegen, schrijft De Stentor.

Van onze redactie 3 maart 2016

Bouw Woningen Huur

"Goldewijk was vroeger succesvol op de particuliere woningmarkt", zegt Goldewijk. "Dat pak ik weer op. Ik ben bezig met een aantal projecten in de regio's Almere en Nijmegen. De projecten, totaal tien tot vijftien woningen, zijn in voorbereiding. We nemen niet zelf bouwvakkers in vaste dienst maar gaan samenwerken met bouwbedrijven en zzp'ers die in de regio zitten waar de projecten zich bevinden. In totaal werken we met een team van veertig professionals."

Goldewijk ging eind januari 2014 failliet nadat het bedrijf tijdens de crisis na meerdere reorganisaties was gekrompen van 450 werknemers tot nog 70. Curator Tian Herstel trof na het bankroet een schuld aan van 6,9 miljoen euro. De schuld aan de banken viel daarbuiten. Tientallen onderaannemers liepen schade op door het faillissement van Goldewijk en een aantal bedrijven ging daardoor ook zelf ten onder.

"Het faillissement heeft veel impact gehad", zegt Goldewijk. "Maar het is twee jaar achter ons en ik wil ook verder."

Goldewijk begint opnieuw onder de oude naam. "Goldewijk heeft nog steeds een goede naam. Ik heb niet overwogen onder een andere naam verder te gaan. Goldewijk is nu eenmaal mijn naam. Ik heet geen Jansen."