Nieuws Financiën

Goodhabitz gaat uitbreiden in het buitenland

Goodhabitz is deels in handen van Parcom Capital gevallen. De investeerder steekt bovendien geld in het Eindhovense bedrijf met als doel groei in het buitenland. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

Harry Verrijt 15 december 2016

Paspoort 1065

Investeerder Parcom Capital heeft een flink belang genomen in de aanbieder van online cursussen Goodhabitz. Tegelijk krijgt de Eindhovense onderneming een flinke kapitaalinjectie om te investeren. Robert van der Wallen, groot geworden met het bedrijf Brandloyalty in Den Bosch, is bij de investering betrokken. Deze ondernemer, bij Quote geschat op een vermogen van 720 miljoen euro, treedt toe tot de raad van commissarissen van Goodhabitz.

Substantieel belang

Hoeveel geld Parcom Capital, dat eerder dit jaar 550 miljoen euro binnenhaalde om te investeren, investeert, wordt niet bekendgemaakt. Ook wil directeur Maarten Franken van Goodhabitz niet zeggen hoe groot het belang wordt van de investeerder. "Ga maar uit van een substantieel belang, maar we blijven met de drie oprichters aan het roer staan. Er is dus geen meerderheidsaandeel, we staan er samen in met het doel samen het bedrijf te laten groeien. Ik vind het prachtig dat we dat kunnen samen met een topondernemer als Robert van der Wallen."

Goodhabitz biedt circa honderd online cursussen en trainingen aan aan ongeveer een miljoen leden. Het bedrijf doet met cursussen wat Spotify doet met muziek. Leden kunnen onbeperkt gebruik maken van de cursussen. Goodhabitz sluit ook contracten af met bedrijven tegen een vast tarief van 25.000 euro per jaar, waarna alle werknemers lid zijn. Zo'n bedrijf krijgt van Goodhabitz uitgebreide rapportages van de resultaten met de cursussen. Bij Goodhabitz werken circa vijftig mensen, waarvan dertig op het hoofdkantoor in Eindhoven.

Duitsland

Goodhabitz heeft al een vestiging in Duitsland en wil in het buitenland verder uitbreiden, zegt Franken. "In Duitsland gaat het heel goed, dus willen we daar naar drie of vier vestigingen. In Engeland hebben we ook al een vestiging en de vertaling van onze cursussen naar het Engels gaat gestaag. We hebben daarnaast België en Frankrijk op het oog. Aan het eind van dit jaar willen we starten met vertalingen in het Frans en ook in die landen vestigingen stichten. Dat vergt forse investeringen waar we nu ruimte voor krijgen."

Op wat langere termijn wil Goodhabitz volgens Franken ook de Scandinavische landen en Spanje gaan bedienen.