Nieuws Financiën

Gratis luiers dankzij blunder Kruidvat

Jan-Dirk Verheij 14 januari 2016

Luiersgratis1065

Het Dordtse Babyhuis krijgt een jaar lang gratis luiers van Kruidvat. Dat heeft het te danken aan een blunder van de drogisterijketen met een foto van de twentse, oud-kamerlid Sabina Uitslag. Die belandde deze week per ongeluk op een huis-aan-huis verspreide folder, zonder haar toestemming.

Uitslag vroeg als compensatie een jaar lang gratis luiers voor het Babyhuis van Barbara Muller, waaraan ze als ambassadeur is verbonden. De Dordtse stichting vangt baby's op van ouders die tijdelijk niet zelfstandig voor hun pasgeboren kind kunnen zorgen.

Volgens een woordvoerder van Kruidvat was het helemaal niet de bedoeling dat de afbeelding van Uitslag gebruikt zou worden. Ze dook gisteren nietsvermoedend overal op als het gezicht van de nieuwe Kruidvat-campagne 'Aan Pak Prijzen'. Het gaat volgens de ex-politica van het CDA om een (iets bewerkte) foto van enige jaren geleden.

Ze kwam al snel op het idee om het Kruidvat als goedmakertje om 17.000 gratis luiers te vragen voor het Dordtse Babyhuis. ,,Ze moesten er even over nadenken, maar belden al snel terug omdat ze wel wilden meewerken."

Barbara Muller op Twitter: "Wat zijn we hier blij mee!''