Nieuws Financiën

Groen licht overname Perry en Aktiesport

De Autoriteit Consument & Markt ziet geen bezwaren tegen de overname van Perry Sport en Aktiesport door het Britse JD Sports Fashion. Er blijft voor consumenten genoeg te kiezen over, dus de deal mag doorgaan, meldde de concurrentiewaakhond vrijdag.

Van onze redactie 25 maart 2016

Perry Shop in shop

Lees ook: Doek valt definitief voor Perry Sport

Deze week werd bekend dat JD Sports Fashion de twee sportwinkelketens voor 26,5 miljoen euro overneemt uit de failliete boedel van moederbedrijf United Sports Group (USG). Dat ging eerder dit jaar ten onder aan de aanhoudende malaise in de Nederlandse detailhandel.

Onduidelijk is nog hoeveel winkels open zullen blijven. Op termijn zal naar verwachting een aantal slecht lopende filialen worden doorverkocht of gesloten. Van enkele tientallen winkels is al langer duidelijk dat zij de deuren definitief zullen moeten sluiten. Dat geldt onder meer voor de shop-in-shops bij V&D en Scapino.

PersoneelEen groot deel van het personeel kan aan het werk blijven in de overgenomen winkels. Ook op het hoofdkantoor in Amsterdam blijft een groot deel van de banen behouden. Bij USG werkten op het moment van faillissement in totaal ruim 2500 werknemers, waarvan 850 bij Perry Sport. Aktiesport had 1150 man personeel op de loonlijst staan.

De curatoren hebben met in totaal negen partijen gesproken sinds vorige maand het faillissement werd uitgesproken. Vorige week bleek al dat het beursgenoteerde JD Sports Fashion de enig overgebleven kandidaat was. Woensdag werd de deal beklonken, op voorwaarde dat de ACM akkoord zou gaan.