Nieuws Financiën

Groningse uitgeverij start crowdfundingplatform

In 2006 begon de Groningse Uitgeverij Palmslag met wat redactiewerk en twee à drie boeken per jaar. Tien jaar verder is het bedrijf uitgegroeid tot een uitgever met een fonds van ruim zestig boeken en dichtbundels. Maar met het tienjarig jubileum wordt het portfolio nog iets verder uitgebreid: Palmslag start een crowdfundingplatform, bericht de Groninger Ondernemers Courant.

De Ondernemer 25 maart 2016

Uitgever Crowdfunding

Sinds begin maart is het voor schrijvers en dichters die bij Palmslag willen uitgeven mogelijk om te crowdfunden via Slagboom. Deze auteurs financieren hun publicatie zelf, maar hebben het laatste duwtje in de rug nog nodig.

Voordeel hiervan is dat de auteur direct contact heeft met lezers en donateurs. Mensen die auteurs steunen kunnen ook een mening geven over een boektitel of een cover. Daarnaast krijgt elk boek aandacht van een redactie, voor vormgeving, goed drukwerk en creatieve promotie.

Tien jaar Palmslag Dat Palmslag nu tien jaar bestaat, wordt ook gevierd met een schrijfwedstrijd. Het thema is ‘PS’ en de beste verhalen komen in een bundel die eind dit jaar tijdens de Palmslagdag wordt gepresenteerd.