Nieuws Financiën

Grote kans op doorstart bouwbedrijf Jurriëns

De kans is groot dat het Utrechtse bouwbedrijf Jurriëns een doorstart kan maken. Dat laat bewindvoerder Cees de Jong weten aan het AD. Hij schat de kans op 90 procent dat vandaag of morgen de onderneming wordt overgenomen.

Bernie van Unen 26 april 2016

Domkerk steiger

Jurriëns verkeert sinds enige tijd in financiële problemen. Vorige week vrijdag werden vijf vennootschappen van Jurriëns failliet verklaard. Ook het onderdeel in Utrecht zit daarbij. De Jong verwacht niet dat alle 141 werknemers meegaan naar de nieuwe onderneming. "Dat is wel de opzet, maar ik verwacht niet iedereen een baan zal krijgen."

BegripJurriëns is een begrip in het restauratievak in Nederland. De Domtoren en de Domkerk, De Nieuwe Kerk in Amsterdam, Slot Zeist, het Duitse Huis (nu Grand Hotel Karel V) en het NS Station in Groningen waren projecten die het bedrijf uitvoerde.

De 122 jaar oude onderneming, met vestigingen in onder meer Delft en Utrecht, vroeg begin deze maand surseance van betaling aan bij de rechtbank. Het bedrijf is door enkele verliesgevende projecten in geldnood gekomen, liet woordvoerder Koen van Tankeren toen weten.