Nieuws Financiën

Haal je geld ergens anders vandaan

Als ondernemer wil je je bedrijf laten groeien. Vaak heb je dan extra geld nodig om te investeren in je bedrijf. Alternatieve financieringsvormen kunnen een uitkomst bieden. Drie opties.

Niels Turfboer / Spotcap 8 juli 2016

Alternatievefinanciering

Online kredietverstrekker

Bij deze partij krijg je binnen een werkdag uitsluitsel over je kredietaanvraag. Bovendien kun je de aanvraag in enkele minuten online voltooien. Een goed alternatief om eenvoudig en snel aan flexibel werkkapitaal te komen tot ongeveer 150.000 euro.

Invoice discounting

Bij invoice discounting krijg je een voorschot op je factuur, waarbij een extern bedrijf verantwoordelijkheid draagt voor het incassotraject. Normaal gesproken wordt maximaal 70 tot 80 procent van de factuur voorgeschoten. Het gaat om facturen van ongeveer 50.000 euro.

Crowdfunding

Met crowdfunding kun je een beroep doen op een veelheid aan investeerders, the crowd. Deze financieringsvorm is een optie voor zowel startende als ervaren ondernemers. De looptijd is doorgaans langer en je kunt er hoge bedragen mee ophalen, van bijvoorbeeld 1 miljoen euro.

Niels Turfboer is directeur van Spotcap, een online kredietverstrekker voor het mkb. Ben je op zoek naar zakelijk krediet of wil je hier meer over weten? Ga dan naar spotcap.nl.