Nieuws Financiën

Hengelandt versterkt Hengevelde, dorp vol ondernemers

Tussen de gele en groene ballonen aan de voorgevel van het pand heeft Jan de Koning van DCK Consultancy een paar blauwe exemplaren gehangen. De Benteloër is één van de eerste 'bewoners' van Business Center Hengelandt aan de Goorsestraat en draagt op de dag van de feestelijke opening graag zijn woonplaats uit.

Van onze redactie 6 juni 2016

Hengelandt hengevelde ondernemerscentrum wouter borre

Het bedrijfsverzamelpand, gevestigd in hartje Hengevelde, is een unicum binnen de gemeente en typeert de ondernemersgeest van het dorp. Met maar liefst 120 ondernemers in het dorp, goed voor duizend arbeidsplekken, hoopt eigenaar Harrie Ottenschot dat zijn pand het ondernemend epicentrum wordt.

Efficiëntie"Toen ik met mijn bedrijf naar Almelo ben verhuisd, hadden we al gelijk het idee dat er wat met dit pand moest gebeuren", vertelt Ottenschot tijdens de opening. "Allerlei ideeën kwamen voorbij, maar met Hengelandt hebben we nu iets wat er nog niet was. Vroeger was ondernemen groter worden. Anno 2016 gaat het om efficiëntie."

KantorenEnkele kantoren zijn al gevuld. Bij de ingang zetelt Jalloh, een bedrijf in telefonische dienstverlening. Bedrijven die zich in Hengelandt vestigen kunnen de receptie daar uitbesteden, of zelfs zonder een locatie in Hengevelde de telefonische contacten vanuit het Business Center laten doen.

Contact"Wat voorop staat is verbinden en elkaar versterken", legt Ellen te Riele uit. "De bedrijven komen hier met elkaar in contact en kunnen wat voor elkaar betekenen. Voor veel zzp'ers voelt het ook professioneler om iemand te kunnen ontvangen op een kantoor. Interesse is er zeker. Ik sprak al een jongen uit Hengevelde die nu nog in Brabant werkt en wat voor zichzelf wil beginnen. Hengelandt is dan dicht bij huis en ideaal."

EuropaAan Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik de eer om de openingshandeling in haar thuishaven te verrichten: "Voor het eerst sinds mijn twee jaar in Brussel mag ik eindelijk terug naar mijn roots voor dit mooie initatief", spreekt ze de mensen enthousiast toe. "Maar er kan hier nog meer. In Europa is er zoveel geld voor initiatieven waar we in Nederland te weinig gebruik maken. Waarom in de toekomst geen Europees loket hier in dit pand in Hengevelde? Dit is nog maar het begin."

Foto: Wouter Borre