Nieuws Financiën

Idee voor 'Rotterdamse' markthal in Enschede

Tegelijk met het plan voor het opknappen van het pleintje aan de Boulevard lanceert makelaar Albert Post het idee voor de vestiging van een foodhall in het vroegere postkantoor, meldt Newsroom Enschede.

Van onze redactie 18 juli 2016

Markthal rotterdam koen van der weel anp

“Woningcorporatie Domijn gaat verhuizen naar de vroegere Polaroidfabriek. Het voormalige postkantoorpand leent zich geweldig voor een foodhall. Zoiets hebben we in Enschede nog niet. Het zou een verrijking voor de hele regio zijn. In steden als Rotterdam en Amsterdam zijn ze echte trekkers."

'Leuk idee'De ligging van het huidige kantoor van Domijn is prima voor zo'n bestemming, aldus Post. "Aan de voet van het Van Heekplein en op de looproute van ziekenhuis naar het centrum. Het gebouw is natuurlijk prachtig. Kijk alleen maar eens naar de tien meter hoge hal en de mooie gebrandschilderde ramen. En", voegt hij toe, "de eigenaar vindt het een leuk idee."

Daar blijft het vooralsnog bij, afgaande op de voorzichtige reactie van Evert Jan Hofstra. Deze vastgoedondernemer heeft het vroegere postkantoor sinds een jaar of tien in handen. "Ik vind een foodhal een interessante gedachte, maar er is meer belangstelling voor het gebouw. De huur is nog niet eens officieel opgezegd, dus we zijn er nog niet actief mee bezig."

Foto: Markthal Rotterdam (Koen van der Weel/ANP)