Nieuws Financiën

Inspiratievideo: hoe Peerby 2 miljoen binnenhaalde

In een recordtijd haalde Daan Weddepohl en zijn team van deelplatform Peerby €2 miljoen binnen met crowdfunding. Bepalend voor het succes van een crowdfundcampagne is de bijbehorende video. DeOndernemer.nl maakte in samenwerking met Crowdfunding Day Europe een selectie van de vijf beste video’s. In de aanloop naar Crowdfunding Day plaatsen wij de iedere dag een crowdfundingvideo ter inspiratie.

De Ondernemer 20 mei 2016

Peerby crowdfunding

%VIDEOWIDGET%

Lees ook: Crowdfunding Day Europe: Dromen vs. Risico's

Met Peerby heeft iedereen toegang tot alle spullen in de buurt. De klopboor van de buurman of de statafel uit de straat verderop. Peerby wil een een serieus alternatief bieden voor het kopen van nieuwe spullen. Want slimmer consumeren is een stuk beter voor het milieu.

Om de groeiambitie waar te kunnen maken startte Peerby een crowdfundingsactie. In een mum van tijd stroomde het geld van meer dan duizend investeerders razendsnel binnen. Met de behaalde €2 miljoen gaat Peerby het platform verbeteren, de omzet verhogen en de oversteek naar Amerika maken.

Waarom is dit een goede crowdfundvideo?In zijn pitch legt Daan persoonlijk en enthousiast uit waarom Peerby goed is voor jou, jouw buurt en de wereld. Als kijker word je meegenomen in hun verhaal en wil je onderdeel zijn van deze beweging, en dus investeren.