Nieuws Financiën

Inspiratievideo: WaytoPlay scoort financiering met flexibele autobaan

WaytoPlay haalde met crowdfunding bijna €18.000 aan financiering op. Bepalend voor het succes van een crowdfundcampagne is de bijbehorende video. DeOndernemer.nl maakte in samenwerking met Crowdfunding Day Europe een selectie van de vijf beste video’s. In de aanloop naar Crowdfunding Day plaatsen wij de iedere dag een crowdfundingvideo ter inspiratie.

De Ondernemer 23 mei 2016

Way To Play 1

%VIDEOWIDGET%

Lees ook: Crowdfunding Day Europe: Dromen vs. Risico's

WaytoPlay is een flexibele autobaan die kinderen op een fantasievolle manier met elkaar en hun bestaande speelgoed laat spelen. De autobaan is gemaakt van flexibel rubber en op iedere ondergrond neer te leggen.

Ontwerper Sybren Jelles kwam op de vierde verjaardag van zijn zoon op het idee om een autobaan van bestaand rubber te ontwerpen. Na een succesvolle testperiode, waarin hij de autobaan in kleine oplage produceerde en verkocht, wilde hij WaytoPlay op grotere schaal produceren en er een speelgoedconcept van maken. Crowdfunding gaf hem die mogelijkheid.

Waarom is dit een goede crowdfundvideo?Jelles houdt een bondige en duidelijke pitch. De kijker krijgt binnen één minuut alle informatie die nodig is om overtuigd te raken van het product. Bovendien zorgt het persoonlijke verhaal van Sybren ervoor dat je hem wilt supporten.