Nieuws Financiën

Inspiratievideo: zo maakt ZAZU Amsterdam eerlijke kleding

ZAZU Amsterdam haalde met een crowdfundingscampagne voor eerlijke kleding €9000 op. Bepalend voor het succes van een crowdfundcampagne is de bijbehorende video. DeOndernemer.nl maakte in samenwerking met Crowdfunding Day Europe een selectie van de vijf beste video’s. In de aanloop naar Crowdfunding Day plaatsen wij de iedere dag een crowdfundingvideo ter inspiratie.

De Ondernemer 21 mei 2016

ZAZU Amsterdam crowdfunding

%VIDEOWIDGET%

Lees ook: Crowdfunding Day Europe: Dromen vs. Risico's

Van alle Nederlandse kledingmerken produceert 99% nog steeds niet volledig duurzaam. Dat kan anders, vindt ZAZU Amsterdam. Oprichter Marieke Andringa maakt samen met lokale ambachtslieden uit Ecuador op een milieuvriendelijke manier kleding van Alpaca en merino wol. Zo stimuleert het modemerk de lokale economie en worden de levens van de Ecuadoriaanse families verbeterd.

Met de €9000 aan financiering wordt de eerste kleinschalige collectie gerealiseerd. Van het bedrag kan ZAZU wol kopen, het arbeidsloon van de ambachtslieden in Ecuador betalen en etiketten en labels laten produceren.

Waarom is dit een goede crowdfundvideo? In deze pitch worden de producten sterk neergezet. De kleding is goed zichtbaar en het enthousiasme van de eerdere klanten werkt aanstekelijk. Daarnaast betrekt Andringa je bij de missie van het merk. De pitch sluit met een enthousiaste oproep aan de kijker, waardoor je meteen op investeer wilt klikken.