Nieuws Financiën

IT Starts With Coffee verkoopt nu ook koffie

Mark Teekman (27) uit Zelhem werd dit jaar verkozen tot Jong MKB'er van het jaar in de regio Arnhem-Nijmegen. Samen met zijn collega Peter Padberg (26) bouwt en onderhoudt hij websites en weet hij alles van sociale media. En van koffie.

Van onze redactie 8 oktober 2016

Mark Teekman

Als Mark Teekman in 2012 op zoek is naar een naam voor het IT-bedrijfje dat hij wil beginnen, besluit hij eerst maar eens een kop koffie te gaan halen. Verrek, denkt hij, eigenlijk begint binnen een bedrijf vrijwel alles met een kop koffie. Als je er IT voor zet, klinkt dat eigenlijk prima. De bedrijfsnaam is geboren: IT Starts With Coffee.Na verloop van tijd merkt Mark dat hij bij het optimaliseren van de websites die hij maakt, wel wat technische hulp kan gebruiken. Hij besluit Peter Padberg uit Keijenborg in te schakelen. Die kent hij nog van de middelbare school. Mark is creatief, Peter is goed in het programmeerwerk.

Branderij

Nu werken de mannen nog vanuit huis, namelijk het huis van Peter, maar binnenkort verhuist het bedrijf naar een kantoorpand in Doetinchem. Mark: ,,We hebben meer ruimte nodig met het oog op onze groei."Die groei bestaat niet alleen uit de digitale activiteiten, maar ook uit de verkoop van koffie. Door de naam van het bedrijf kwam steeds de vraag of het ook koffie verkocht. Steeds was het antwoord negatief. Sinds een halfjaar is dat anders. IT Starts With Coffee verkoopt nu ook koffie. Acht verschillende soorten, afkomstig van een branderij op Terschelling. De koffie is te krijgen via een webshop.

Webshop

Peter: "Hoe kun je beter laten zien dat je een webshop kunt maken dan door een webshop voor jezelf te maken?" Websites maken, dat vinden ze het mooist om te doen. Mark: "Maar mensen zullen bij ons ook zeker koffie kunnen blijven kopen."

Meer op itstartswithcoffee.nl.

Op de foto: Mark Teekman (voorgrond) en Peter Padberg