Nieuws Financiën

Jonge twintigers openen wintersportzaak in Enschede

Twintigers Joran Heskamp (23) uit Oldenzaal en Lonne Dijkhuis (22) uit Denekamp openen woensdag hun wintersportspeciaalzaak Sneeuwmeester in Enschede. De winkel opent als shop-in-shop van de duikwinkel van Diveworld op Go Planet, zo weet de Twentsche Courant Tubantia.

Anja Kruise | Foto: Annina Romita 4 november 2016

Lonne Dijkhuis Joran Heskamp

Sneeuwmeester is alleen geopend in de wintermaanden en wordt gerund door de twee jonge, energieke ondernemers.

Drukbezet

Heskamp en Dijkhuis combineren het bedrijf met een fulltimestudie, bijbaan én topsport. Dijkhuis studeert Communicatiewetenschappen aan de UT, Heskamp Bedrijfskundige Informatica aan Saxion. Naast een drukke bijbaan is Dijkhuis ook nog eens actief als wedstrijdzwemmer op nationaal niveau. Daarvoor traint ze zo'n vijf á zes keer per week bij zwemclub De Dinkel in Denekamp. Wedstrijden komen daar nog eens bij.

Alles zelf

De twee jonge ondernemers doen alles in het bedrijf zelf: de boekhouding, de website, de marketing. Ook het startkapitaal van de onderneming hebben ze zelf opgehoest. De twee kozen voor een onderneming op 'huwelijkse voorwaarden'. "Ik wil onze privérelatie beslist gescheiden houden van de zakelijke financiën. Want stel dat je relatie uitgaat, dan wil je toch niet financieel met elkaar verbonden blijven?", aldus Dijkhuis.

Verstand

Als fervent skiërs constateerden Dijkhuis en Heskamp dat er in Enschede behoefte is aan een wintersportspeciaalzaak. Sportzaken verkopen in de koude maanden ook benodigdheden voor de wintersport. "Maar sportzaken hebben wel twintig sporten in hun pakket. Je kunt niet van al die sporten verstand hebben."

Doelgroep

Hun doelgroep zijn de skifanaten die het ervoor over hebben om te betalen voor kwaliteit. Die staat centraal bij Sneeuwmeester, beloven de jonge ondernemers. Innovatieve merken, nieuwe technieken als skibindingen die aan de hiel meebewegen: ze kunnen het allemaal leveren, evenals het onderhoud en reparaties van ski's.