Nieuws Financiën

Kans op doorstart Sturm en Dekker

Van onze redactie 25 januari 2016

Sloopbedrijf1065

Er wordt momenteel hard gewerkt aan een doorstart van sloopbedrijf Sturm en Dekker, aldus directeur André Verheijke. Eind deze week verwacht hij daar meer duidelijkheid over te hebben. Dat meldt de PZC maandag.

"In de tussentijd werken we gewoon door. Mensen en bedrijven denken nu misschien dat ze niet meer bij ons terechtkunnen. Niets is echter minder waar", aldus Verheijke in de PZC. "Omdat wij volop bezig zijn met het realiseren van een doorstart is in het belang daarvan overeenstemming met de curator bereikt voor het voortzetten van werken en leveranties. Continuïteit is voor een doorstart van essentieel belang. Hoewel de medewerkers ontslag is aangezegd door de curator zit er dus niemand thuis", zo benadrukte hij dit weekeinde.

Eind vorige week werd bekend dat het sloopbedrijf uit Oostkapelle failliet is. Het faillissement was door het bedrijf zelf aangevraagd en werd dinsdag door de rechtbank in Middelburg uitgesproken. Het bedrijf met 35 werknemers is gevestigd aan de Noordweg in Oostkapelle en aan de Kleverskerkseweg in Middelburg.

De vestiging in Goes van het sloopbedrijf was voor het faillissement al verkocht. Het bedrijf opereert op diverse terreinen in de bouwsector en is onder meer actief in sloopwerk en bodemsanering.

In november 2008 vierde het Walcherse sloopbedrijf het 50-jarig bestaan.