Nieuws Financiën

Knab gaat in crowdfunding voor ondernemers

Ondernemers die tussen de 50.000 en 1 miljoen euro willen lenen, kunnen vanaf vandaag terecht bij Knab Crowdfunding. De online bank, die zich tot nu toe alleen toelegde op betalen, sparen en beleggen, begeeft zich daarmee voor het eerst op de leenmarkt.

De Ondernemer 10 mei 2016

Renefrijters

"Ondernemers, en dan vooral MKB'ers met een financieringsbehoefte van onder de 250.000 euro, kunnen nauwelijks terecht bij banken", reageert René Frijters, oprichter van Knab. "Met Knab Crowdfunding willen we deze groep ondernemers helpen. Wij brengen ze in contact met investeerders die op zoek zijn naar een mooi rendement. Het is voor het eerst dat we in de leenmarkt actief worden. Met beleggingsproducten hebben we juist al veel ervaring."Klanten van Knab kunnen nu al gemaksbeleggen (vanaf 100 euro per maand), vermogensbeleggen (vanaf 25.000 euro) en een participatie nemen in Knab zelf (eenmalig 5.000 euro).Collin CrowdfundKnab Crowdfunding wordt in samenwerking met Collin Crowdfund mogelijk gemaakt. Via Collin Crowdfund zijn in totaal al 167 projecten voor een bedrag van ruim 30 miljoen euro gefinancierd. Een gemiddelde aanvraag staat 62 uur gepubliceerd voor het gevraagde bedrag binnen is. Alle projecten zijn er tot nu toe in geslaagd het gevraagde bedrag via Collin Crowdfund binnen te halen. Jeroen ter Huurne, algemeen directeur van Collin Crowdfind: "We hebben voor een samenwerking met Knab gekozen vanwege hun ijzersterke trackrecord. Bovendien passen we qua DNA goed bij elkaar. We willen echt het beste voor de klant en we gaan daar allebei ver in."

Lening aanvragenOndernemers kunnen een lening aanvragen door een e-mail te sturen naar crowdfunding@knab.nl. De eerste goedgekeurde projecten worden naar verwachting binnen twee maanden op de website van Knab gepubliceerd. Geïnteresseerden kunnen zich dan inschrijven voor een investering in een project. De rendementen per project kunnen uiteenlopen tussen de 3 en 14 procent.