Nieuws Financiën

Kraker 'past met bedrijf prima' op Vlissingse Kenniswerf

Sebastiaan Kas wordt door het gemeentebestuur van Vlissingen vooral gezien als lastpak. Maar hij zegt niemand in de weg te zitten. Sterker, als de gemeente een koper heeft voor het perceel aan de Edisonweg, dan vertrekt Kas binnen de kortste keren schrijft PZC.

Van onze redactie 14 maart 2016

Lex de Meester Kraker Sebastiaan Kas ondernemer meubelmaker en kunstenaar vlissingen

Maar zolang er niets gebeurt op het braakliggend stuk Kenniswerf langs het Kanaal door Walcheren blijft Kas in het voormalige waterhuisje wonen. Als kraker. Want daar doet-ie niemand kwaad mee.

De gemeente heeft hem er na anderhalf jaar nog niet uitgekregen. Het Openbaar Ministerie zag geen reden om Sebastiaan Kas uit het watergebouwtje te zetten, omdat hij een 'maatschappelijk belangenconflict' met de gemeente heeft dat 'niet geschikt is voor vervolging'.

MeubelsKas stelt dat hij intussen beter op de Kenniswerf past dan ooit tevoren. Want hij oefent bedrijfsmatige activiteiten uit, die prima op het terrein passen. Hij maakt meubels en kunstvoorwerpen, die mensen kunnen kopen. En hij geeft sinds kort les. Hij leert mensen bijvoorbeeld meubels maken en hoe ze moeten omgaan met een kettingzaag. Kas leert belangstellenden niet alleen hoe ze het gereedschap kunnen inzetten om mooie dingen te maken, maar ook hoe ze er veilig mee om moeten gaan.