Nieuws Financiën

Kredietverstrekker Qredits uit Almelo breidt uit naar Aruba

Het bedrijf Qredits uit Almelo gaat aan de slag op Aruba. De kredietverstrekker is van plan startende ondernemers op het eiland meer kansen te bieden om een eigen bedrijf te starten en bestaande bedrijven de mogelijkheid te geven om te investeren. Dat schrijft de Tubantia.

Twentsche Courant Tubantia | Foto: Frans Nikkels 9 december 2016

Qredits Frans Nikkels

Qredits-directeur Elwin Groenevelt, minister-president Eman van Aruba en minister Arends van Economische Zaken en Communicatie hebben een overeenkomst getekend die moet bijdragen aan de versterking van het ondernemerschap op Aruba.

Stimuleren

Qredits en de Arubaanse overheid willen met hun gezamenlijke missie inwoners van Aruba stimuleren om te gaan ondernemen. Qredits zal vanaf 1 april 2017 microkredieten verstrekken van maximaal 25.000 dollar en aspirant-ondernemers begeleiden bij het opzetten van een eigen bedrijf.Qredits zal hiervoor een vestiging openen op Aruba en daar gaan werken met lokale bedrijfsadviseurs.

Groenevelt: ,,Deze overeenkomst geeft Qredits de mogelijkheid om onze passie, kennis en ervaring van de afgelopen jaren toe te passen op Aruba en ondernemers daar de ruimte te geven om te groeien!”

Bonaire

Qredits is sinds augustus 2015 ook actief op Bonaire waar zij dezelfde diensten en producten aanbiedt als binnenkort op Aruba.