Nieuws Financiën

La Place Hardenberg gaat dicht: 7 mensen op straat

Restaurant aan de Markt gaat dicht na overname door Jumbo Zaterdag voor het laatst open.

Cor van Dalen 10 februari 2016

Laplacefraaiebuitjumbo1065

Het aan de Markt in Hardenberg gevestigde La Place is één van de locaties die worden gesloten na de overname door Jumbo van de zelfstandige vestigingen van de restaurantketen. De supermarkt is nog in gesprek met curatoren over de filialen die gevestigd zijn in de warenhuizen van V&D.

Onvoldoende perspectiefChris Meijers, directeur business and development van La Place, zegt dat La Place in Hardenberg verliesgevend was. "Voor de toekomst zagen wij onvoldoende perspectief om tot een sluitende exploitatie te komen. We komen uit een faillissement en dan moet je keuzes maken, hoe jammer het ook is voor Hardenberg en de werknemers."

Aanpassing huurcontractMeijers geeft aan dat alle kosten, zoals personeelslasten en huurkosten, tegen het licht zijn gehouden. Zo is onder meer gesproken met de verhuurder van het pand over aanpassing van het huurcontract. Maar tot een finalegesprek kwam het niet, omdat het financiële totaalbeeld voor de toekomst te negatief was, met sluiting als gevolg.

Hij sluit niet uit dat de restaurantketen ooit terugkeert in Hardenberg, maar dan op een andere locatie. Bij de overname door Jumbo zei topman Frits van Eerd al dat La Place onder de vleugels van het Brabantse familiebedrijf de ruimte krijgt om te groeien.