Nieuws Financiën

Lithse ondernemer koopt en veilt boedel Circus Renz

Trailers, caravans en kleinere tenten van het failliete Circus Renz worden op 10 mei geveild. Martien van Rossum uit Lith, eigenaar van Keros Veilingen, is opkoper van restpartijen, overtollige voorraden, nalatenschappen en/of faillissementen bericht BN De Stem donderdag.

Van onze redactie 11 maart 2016

Circusrenztentveiling1065groot

In samenwerking met Troostwijk Auctions gooit hij de boedel van circus Renz onder de veilinghamer. De hoofdtent van het circus werd al eerder geveild in opdracht van de belastingdienst.

Van Rossum kocht de spullen van Roland de Laak uit Uden die vorig jaar maart veel geld investeerde in het circus en verhuurde het op zijn beurt weer aan Circus Renz om de boel draaiende te houden.

RestschuldDit deed De Laak omdat hij zelf een groot circusliefhebber is. Het gaf het noodlijdende circus toen wat ademruimte. Ondanks dat lukte het niet om de zaak recht te trekken; de rechtbank trok in oktober de stekker uit het circus. De Laak uit Uden blijft, ondanks de verkoop, met een hoge restschuld zitten. Toch is hij blij dat hij dit boek kan sluiten.

In de afgelopen periode heeft De Laak het grootste deel van zijn spullen teruggekregen van de schuldeisers. Het ging om een inventaris met een aantal caravans, trailers, vrachtwagens, tenten, licht en geluid. Afgelopen week heeft Van Rossum de spullen overgenomen en zal de biedingsstrijd voor de resterende boedel onder auspiciën van Troostwijk Auctions binnenkort starten.

Geen circus runnenVan Rossum hoopt dat de veiling via Troostwijk vooral eigenaren van andere circussen over heel Europa een buitengewone kans geeft om deze spullen te kunnen bemachtigen. "Ik ga zelf in ieder geval geen circus runnen", lacht hij. Hij verwacht zeker dat er geïnteresseerden zijn uit de circuswereld zodat de spullen ook weer kunnen worden ingezet voor andere circusactiviteiten. "Maar dan moeten geïnteresseerden wel de portemonnee trekken."

De spullen welke nu nog in een loods zijn opgeslagen, zullen worden gestald en worden opgebouwd op een terrein in de omgeving van Oss en Den Bosch, zo laat Van Rossum weten. Hiervoor zijn reeds contacten gelegd.

HoofdtentDe hoofdtent van het circus werd op 26 februari geveild en ging voor 80.000 euro naar 2 ondernemers uit Waardenburg. Zij willen de tent gaan inzetten bij festivals in het land.