Nieuws Financiën

Lokaal Ideaal haalt miljoen op om platform verder te laten groeien

Lokaal Ideaal heeft een investering van ruim 1 miljoen euro binnengehaald. De startup gaat het kapitaal gebruiken om het online shoppen bij lokale winkeliers landelijk uit te rollen.

Van onze redactie 15 april 2021

Lokaal Ideaal haalt 1 miljoen op

Lokaal Ideaal levert de producten van lokale winkeliers gewoon bij de voordeur af. Foto: Lokaal Ideaal

,,Na de start in Zwolle en de bouw van de eerste versie van het platform, willen we met deze investering zorgen voor een flinke upgrade van het platform”, licht Maarten Zijlstra, directeur en medeoprichter van Lokaal Ideaal, toe. ,,Bestellen moet net zo makkelijk worden als bij bekende shops als Wehkamp of Bol.com, maar dan bij de lokale winkeliers uit jouw stad. Inmiddels zijn we al volop gestart met de voorbereidingen voor de uitrol naar nieuwe steden. De ambitie is om binnen vijf jaar uit te rollen naar 62 steden in Nederland met meer dan vijftigduizend inwoners.”

Lees ook: Lokaal Ideaal ontzorgt ondernemers uit dezelfde stad met online omzet

Bij Lokaal Ideaal koopt de consument makkelijk al zijn boodschappen lokaal online: van vers vlees tot speelgoed en van woonaccessoires tot verjaardagscadeaus. Zijlstra: ,,Je kunt op het platform met één bestelling bij alle lokale winkels in jouw stad je producten kopen en deze worden op één moment bij je thuisbezorgd door onze lokale bezorgers. Met Lokaal Ideaal wordt de positie van de lokale winkelier versterkt en heb je als consument het gemak van online shoppen.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws