Nieuws Financiën

Loonse horeca- ondernemers openen 'Pop Up-restaurant'

Onder het motto dat samenwerken meer oplevert dan concurreren presenteerden zes Loonse horeca- ondernemers een 'Pop Up-restaurant'. In een voormalige schoenfabriek werd drie keer een surprise-menu geserveerd voor Loonse lekkerbekken schrijft Brabants dagblad.

Cor Schoenmaker 14 maart 2016

Popup restaurant llon op zand brabant

En het was steeds volle bak. "Het was boven verwachting en de samenwerking liep van een leien dakje", constateerde Dianne Goutziers van De Kiosk.

In de vroegere schoenfabriek van Van Esch werd horeca gecombineerd met historie. "Wat mij aanspreekt is dat het pand niet extra is aangekleed, je waant je nog in een fabriek. En dan krijg je een heerlijk zesgangendiner. Een goede zet en een goed voorbeeld hoe de ondernemers samenwerken." Zo vatte Koen Spijkers, een van de gasten op zondagavond, het evenement samen.

Dianne Goutziers was blij met de animo van de Loonse bevolking. "Eerlijk is eerlijk, €49,95 is geen klein bedrag en men weet ook niet wat we gaan serveren. Maar men vertrouwt op ons vakmanschap en waardeert de onderlinge samenwerking". Die samenwerking is niet nieuw. Onder de noemer 'Lekker Loons' organiseren de zes ondernemers diverse evenementen. Toch blijft het 'Pop Up-restaurant' een eenmalige activiteit. "Het is erg arbeidsintensief" legt Joris Goutziers uit. "We hebben allemaal ook onze eigen bedrijven en die draaien gewoon door. Dit ging fantastisch, maar ik ben blij dat ik maar één bedrijf heb!"

Chef-kok Jef Stokman van cateringbedrijf Sweet & Smoking prees de werkverdeling in de keuken. "Elk restaurant heeft een kok geleverd en die rouleerden over de dagen. Samen schotelen we een lekker menu voor." Met soms een ludiek tussendoortje. Zo was stagiair Dion van der Schoot met 'ouderwetse' langspeelplaten in de weer. "Daar wordt straks het nagerecht op geserveerd", aldus de student van de Rooi Pannen, die stage loopt bij De Financiën. "Het is erg leuk dat ik dit mee kan pikken."

Dianne Goutziers wees op het tussengerecht, een portie vijgen, dat op houtplankjes van sponsor Houtsmederij werd gepresenteerd. "Mede dankzij lokale sponsors kunnen we dit doen. En vergeet het wijnarrangement van Antoon Frijters van Brilliant Bottles niet. Inclusief een speciaal Bob-arrangementje!" Na dit evenement aan de Kerkstraat komt er zeker nog een andere culinaire activiteit. "Maar daar gaan we nog hard over nadenken."