Nieuws Financiën

Tweede private equity-fonds Marktlink Investment Partners passeert 50 miljoen euro

Na de lancering van het eerste private equity-fonds van Marktlink Investment Partners (MIP) eind 2020, lanceert MIP een tweede fonds. Het fonds dat toegankelijk is voor ondernemers en particuliere beleggers, heeft vóór de officiële lancering nu al voor meer dan de helft van het beoogde bedrag van 100 miljoen euro aan toezeggingen opgehaald. Dit dankzij een lange wachtlijst aan geïnteresseerde investeerders die eerder misgrepen.

Van onze redactie 9 november 2021

MIP

V.l.n.r. Maikel Bárcena, Morgan Hielkema, Piet Hein Conijn, Michiel Povel en Bastiaan van Slobbe van MIP. Foto: MIP

Lees ook: Grote belangstelling nieuw Marktlink Investment Partners private equity fonds

Marktlink Investment Partners investeert met zijn fonds in meerdere private equity-fondsen, waardoor een gespreide portefeuille van investeringen in meer dan 100 Europese mkb-bedrijven ontstaat. Zo krijgen particuliere beleggers gespreid toegang tot de beste fondsen, die normaal voor deze groep ontoegankelijk zijn.

MIP Fonds I haalde begin van het jaar 100 miljoen euro op in vier maanden. Dit oversteeg de verwachte 60 miljoen euro in twaalf maanden. ,,Het fonds bleek een benaderbaar private equity-fonds voor ondernemers door ondernemers,” aldus Piet Hein Conijn van MIP. ,,MIP Fonds I investeerde in belangrijke expertisevelden van in het fonds deelnemende ondernemers, zoals healthcare en technologie. MIP Fonds I committeerde zich sinds de oprichting aan negen internationale topfondsen waaronder Waterland Private Equity en AlpInvest. Het fonds gaf hiermee een impuls aan veel bedrijven tijdens de coronacrisis.”

“Het fonds bleek een benaderbaar private equity-fonds voor ondernemers door ondernemers”

Piet Hein Conijn van MIP

Kapitaal van kleinere beleggers bundelen

Volgens MIP investeert het tweede fonds, net zoals de voorganger, in acht tot tien pan-Europees opererende private equity-fondsen met een bewezen track record, een goede reputatie en sterke investeringsteams. ,,Het fonds is een voorbeeld van de democratisering van de private equity-markt. Die was tot voor kort alleen toegankelijk voor grote institutionele investeerders, zoals banken, pensioenfondsen en verzekeraars,” aldus Conijn.

,,Dit wordt mogelijk gemaakt door nieuwe initiatieven in de markt, die erop gericht zijn kapitaal van kleinere beleggers te bundelen. Op die manier kunnen ze voldoen aan de vaak hoge minimale instaptickets en wordt het ook voor particulieren mogelijk te investeren in een aantrekkelijke beleggingscategorie. Dit draagt bij aan de verdere risicospreiding van de beleggingsportefeuille.”

Lees ook: Bedrijf verkopen? Dit zijn de drie meest voorkomende vormen (plus tips)

Laagdrempelig toegang tot succesvolle private equity-fondsen

Met het tweede fonds creëert MIP opnieuw waarde voor zowel particuliere investeerders als voor private equity-fondsen. ,,Private equity-fondsen vinden de smart capital propositie erg interessant, waarbij de fondsen naast kapitaal ook kunnen putten uit de kennis, het netwerk en de ervaring van de unieke Marktlink Investment Community."

,,De particuliere investeerders, veelal actieve entrepreneurs uit een generatie van serie-ondernemers, krijgen via het door Marktlink Fusies en Overnames opgerichte fonds relatief laagdrempelig toegang tot een selectie van succesvolle private equity-fondsen en bijbehorende interessante MIP-events zoals recent tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort,” besluit Bastiaan van Slobbe van MIP.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws