Nieuws Financiën

Matchmaker voor talentvolle studenten in Londen

Magnet.me vond zijn oorsprong in café Timmer aan de Oude Binnenweg in Rotterdam. Een aantal studenten sprak over hun probleem: hoe oriënteren we ons op de arbeidsmarkt? Oprichter Vincent Karremans (29) vliegt uit de Londense City om zijn 'oplossing' toe te lichten.

DeOndernemer | Foto: Marco de Swart 23 april 2016

Magnetme1065

Wat doe je in Londen?"Inmiddels hebben we in Nederland een uitstekende positie bij wo-studenten (met meer dan 45.000 leden) en in het bedrijfsleven (met meer dan 950 ondernemingen). De Engelse markt biedt veel kansen. Bedrijven in Londen geven jaarlijks zo'n 1,2 miljard euro uit aan het werven van talentvolle studenten. Ons uiteindelijke doel is om studenten overal ter wereld in contact te brengen met hun potentiële carrièremogelijkheden."

Hoe ontstond Magnet.me?"In 2011, toen we in Timmer stonden, constateerden we, dat je eenmaal in de masterfase van je studie, alleen je stage en werkervaring kon regelen via carrièrewebsites en carrièrebeurzen. Daar stonden dan dezelfde veertig bedrijven met dezelfde recruters. Maar er zijn toch meer dan veertig potentiële werkgevers? Via Magnet.me regel je nu een stage bij een bank of een fintechstart-up (de nieuwe generatie banken, red.)."

Wat was de volgende stap?"Het is geen rocket science wat we hebben bedacht. Speciaal door ons ontwikkelde software koppelt de profielen van studenten aan bedrijven die een specifieke student zoeken voor een stage of voor werkervaring. Onze sofware-engineers hebben allemaal een TU Delft-achtergrond. Voordeel is dat deze kwaliteit weer kwaliteit aantrekt."

Waarin zit jullie kracht?"Sinds begin 2013 werken we volledig vanuit het probleem, omdat wij zelf aan den lijve hebben ondervonden hoe moeilijk het is een goede stage of werkervaringsplek te regelen. Daarnaast staat de student bij ons altijd op plaats één, twee en drie."

magnet.me