Aangeboden door Max Property Group

Branded Content Financiën

Max Property Group: voor snelle financiering

In 2016 kwam een groep vastgoedprofessionals met jarenlange ervaring in vastgoedfinanciering, structurering van vastgoedfondsen en projectontwikkeling samen. Het resultaat? Max Property Group.

Van onze redactie 14 september 2021

Kantoor max property

De missieverklaring? Vastgoedinvesteringen transparant én voor iedereen toegankelijk maken, zegt Julia van der Kooij, Public Relations & Content Manager. „Wij maken vastgoedinvesteringen al vanaf honderd euro mogelijk. In Nederland en ver daarbuiten."

Even terug in de tijd. In 2016 plaatste Max Property Group het eerste Nederlandse vastgoedfonds van 2,5 miljoen euro. Dat werd snel gevolgd door een Duits vastgoedfonds van 2,5 miljoen euro, een Engels vastgoedfonds van 4,25 miljoen Britse ponden een tweede Nederlands vastgoedfonds van 2,5 miljoen euro. Toch zat de groep iets niet helemaal lekker. De vastgoedinvesteringen waren (nog) niet voor iedereen toegankelijk.

Internationaal vastgoed crowdfundingplatform

Dat moest anders, dachten de vastgoedprofessionals. Daarom besloten zij in 2017 een internationaal vastgoed crowdfundingplatform op te richten, wat het beleggingsproces volledig automatiseerde, transparant én voor iedereen toegankelijk maakte. In 2020 was Max Crowdfund een feit.

"Wij geloven in investeren in ‘stenen en cement’, met door activa gedekte producten die voldoen aan een hoog niveau van investeringscriteria. Alleen dan net even anders"

Vastgoedinvesteringen al vanaf honderd euro mogelijk

Van der Kooij: „Bij Max Property Group blijven we trouw aan onze expertise. Wij geloven in investeren in ‘stenen en cement’, met door activa gedekte producten die voldoen aan een hoog niveau van investeringscriteria. Alleen dan net even anders. Met het Max Crowdfund-platform maken wij de traditionele vastgoedinvesteringen wereldwijd toegankelijk, betaalbaarder en transparanter. Dat doen wij door gebruik te maken van blockchaintechnologie.”

"Met blockchaintechnologie maken wij traditionele vastgoedinvesteringen toegankelijk, betaalbaar en transparant"

Max Crowdfund maakt vastgoedinvesteringen al mogelijk vanaf honderd euro. Daarmee richt het platform zich op iedereen. En dus niet alleen op de grote belegger, die tienduizenden tot honderdduizenden euro’s investeert, zegt Van der Kooij. „Iedereen die honderd euro ‘over’ heeft, kan bij ons investeren. En dat is aantrekkelijk. Zeker nu de negatieve rente op spaargeld in opkomst is. Wij bieden een aantrekkelijk alternatief voor spaargeld. Kleinschalig én veilig, omdat je met kleine bedragen gemakkelijk investeringsrisico’s spreidt.”

Hoogwaardige projecten op de beste locaties wereldwijd

Op dit moment beschikt Max Property Group over een behoorlijk netwerk van een aantal grote investeerders én een groeiende groep kleine investeerders. De projecten? Die variëren, maar kennen twee gemeenschappelijk delers. „Onze projecten zijn één voor één hoogwaardig, van ervaren ontwikkelaars, met oog voor het milieu. En dat op de beste locaties in de meest gewilde landen en steden over de hele wereld.”

Exclusief nieuw Landal-project nabij Rotterdam

Sinds kort brengt de groep ook exclusieve projecten op de markt. Een mooi voorbeeld daarvan is de uitbreiding van Zuytland Buiten. Een Landal vakantiepark in de waterrijke en natuurlijke omgeving van Voorne-Putten.

„Landal breidde uit van 105 units naar 181 units. Aan ons de eer de verkoop en marketing te verzorgen. Interessant, aangezien dit park op een toplocatie ligt. Net onder de rook van Rotterdam. Op slechts een half uurtje rijden van het centrum, Europoort en de haven. Dankzij die goede ligging worden veel van de vakantiehuizen bewoond door expats die in het gebied werken. En dat is niet vreemd. Want je bevindt je hier in een groene bubbel, in de nabijheid van een wereldstad.”

Volgens Van der Kooij zijn de uitbreidingsplannen volledig afgerond en is de enige lopende zaak de onherroepelijke bouwvergunning, die op korte termijn verwacht wordt. Inmiddels zijn er 24 units gereserveerd en staan er nog 51 open.

"Op dit moment breiden we ons platform uit naar Nieuw-Zeeland, Engeland, Duitsland, België en Zweden"

In elk land een kantoor met franchiseformule

Recentelijk hield Max Property Group een eerste aandelenuitgifte (1.700.000 aandeelcertificaten 14,16%). Die verliep succesvol. „Met het kapitaal willen wij het platform verder optimaliseren. Daarnaast werken we aan een versnelde groei van onze franchiseonderneming. Binnen én buiten Europa. Zo timmeren we op dit moment hard aan de weg in Nieuw-Zeeland, Engeland, Duitsland, België en Zweden. Hier voeren we gesprekken met partners die Max Crowdfund zelfstandig uit willen brengen in hun eigen land. Daarmee zetten wij vol in op een franchiseformule. In Rotterdam het hoofdkantoor, en in de overige landen een franchisekantoor, met eigen onderzoek en promotie. De stip op de horizon? Een wereldwijde dekking. In elk interessant land, een eigen kantoor.”

Max Property Group

Ben jij als ondernemer op zoek naar een snelle en flexibele financiering vanuit een grote groep internationale vastgoedinvesteerders? Of naar internationale vastgoed investeringskansen met aantrekkelijke rendementen? Dan ben je bij Max Property Group aan het juiste adres. Hier profiteer je van eenvoudige, volledig geautomatiseerde processen en diensten tegen lage kosten. Eenvoudige investeringen, gedekt door vastgoed. Flexibele financieringen, om aan je persoonlijke vereisten te voldoen. En een gebruiksvriendelijk platform in je eigen taal met lokale ondersteuning.