Nieuws Financiën

McDonald's weg uit binnenstad Almelo

McDonald's vertrekt half augustus uit de Almelose binnenstad

Van onze redactie 5 februari 2016

Mcdonalds Frans Nikkels DTCT

Het pand op het Marktplein waar het fastfoodrestaurant nu in zit, wordt gesloopt. Dat is onderdeel van het Almelose binnenstadsplan. McDonald's Nederland heeft besloten geen nieuw pand te huren en wil de reden daarvoor niet noemen. De twee andere vestigingen van McDonald's in Almelo blijven wel bestaan.

McDonald's moet op 1 september weg zijn uit het pand, in de praktijk betekent het dat het restaurant half augustus definitief de deuren sluit.

VertrekHet vertrek uit de binnenstad is niet de keuze van franchisenemer Harold Asbroek. McDonald's Nederland, die het pand huurde van Urban Interest, heeft die keuze gemaakt. "De reden daarvoor is mij niet genoemd", zegt Asbroek.

Het franchisecontract wordt afgekocht. "Daar komen we samen goed uit." Maar hij vindt het jammer dat zijn zaak dicht gaat. Voorlopig komt er in de binnenstad ook geen vestiging terug. "Misschien in de toekomst." Onlangs is de buitenkant van het pand nog geschilderd. "Zo lang we hier zitten, willen we het netjes houden."

De andere McDonald's vestigingen van Asbroek in Almelo op de Woonboulevard en ter hoogte van Preston Palace blijven gewoon open.

Foto: Frans Nikkels DTCT