Nieuws Financiën

Megapand op XL Businesspark Almelo

Belgen willen distributiecentrum van 175.000 vierkante meter op het bedrijventerrein bij Almelo. Het levert honderden nieuwe banen op. Dit laat De Twentsche Courant op woensdagochtend weten.

Wim Goorhuis | Foto: Bert Kamp 5 oktober 2016

Jan geerdink almelo xl park bert kamp

De Groep Heylen bouwt op het XL Businesspark in Almelo een van de grootste panden van Nederland. Het distributiecentrum krijgt een oppervlakte van 175.000 vierkante meter. Met de investering door het Belgische bedrijf in het regionale bedrijventerrein is een bedrag van tientallen miljoenen euro's gemoeid, en het moet honderden banen opleveren.

Er moeten nog een paar hobbels worden gladgestreken, maar Ralph Caspanni van Groep Heylen heeft goede hoop dat het definitieve contract binnen enkele weken kan worden ondertekend. "Met de overeenkomst zal Groep Heylen zich voor meerdere jaren verbinden aan deze regio", zegt de manager vastgoed Nederland bij Heylen.

VastgoedGroep Heylen, dat de hoofdvestiging heeft in het Belgische Herentals, is een grote speler op de vastgoedmarkt, met soortgelijke projecten in Antwerpen en Venlo. De hal van 175.000 vierkante meter bij Almelo verrijst op een terrein van in totaal 30 hectare. Om een idee te geven: in het pand passen ruim 27 voetbalvelden.

Heylen ontwikkelt niet alleen de nieuwe hal, de vastgoedinvesteerder zorgt ook voor de invulling. "We zijn met een aantal eindgebruikers in gesprek", zegt Caspanni. Daarbij gaat het naar verwachting om eindgebruikers in zowel online logistiek, logistieke bedrijven en zogeheten 'retailers in fashion'. De bouw van het megapand besteedt Heylen uit 'aan de markt'. Groep Heylen gaat ervan uit dat verschillende bedrijven uit deze regio interesse hebben.

BestemmingsplanIn een eerste reactie toont directeur Jan Geerdink van XL Businesspark zich gematigd optimistisch. De vlag bij XL gaat nog niet uit. "Dat gebeurt pas als de handtekening is gezet", zegt Geerdink. Om tot een akkoord te komen moeten er nog aan paar kleine wijzigingen in het bestemmingsplan komen. De directeur van het regionale bedrijventerrein verwacht daar overigens geen problemen mee, omdat er onlangs met de laatste twee bezwaarmakers in het gebied overeenstemming is bereikt.

Geerdink is lovend over de investeerder. "Zij hebben er vertrouwen in dat we hier op een goede plek zitten. Heylen is voor ons een betrouwbare en gerenommeerde partner."

Op de foto: Directeur Jan Geerdink van XL Businesspark.

Lees het volledige artikel in De Twentsche Courant Tubantia.