Nieuws Financiën

Mennens Hengelo viert 25-jarig jubileum als specialist hijs- en heftechniek

Mennens Hengelo, gevestigd aan de Oosterveldsingel, bestaat donderdag een kwart eeuw als zelfstandige vestiging. Dat meldt De Twentsche Courant Tubantia. Mennens, met zeven vestigingen in het land, is marktleider als het om hijs- en heftechniek in Nederland gaat. De totale omzet bedraagt 85 miljoen euro.

Gerard Smink 7 september 2016

Hengelo Mennens

De Hengelose vestiging van Mennens telt 52 mensen in fulltime dienstverband, veelal afkomst uit de regio. Het 25-jarig jubileum van Mennens Hengelo wordt gevierd met een jubileumfeest. Tal van genodigden krijgen demonstraties van de mogelijkheden die het bedrijf biedt.

Wereldwijd

"Op verschillende plekken in de wereld en in Nederland is er interesse in ons systeem", zegt directeur Marcel Stalknecht van Mennens Hengelo over de hijs- en heftechniek van het bedrijf. "Als er iets gebeurt op extreme hoogte, in wolkenkrabbers, windmolens of kranen bijvoorbeeld, kunnen mensen zich met dit systeem in veiligheid brengen. Soms is een ramp nodig om te komen tot de ontwikkeling van zo'n product."

Na de ramp met de Twin Towers, toen door terroristen gekaapte vliegtuigen zich in de wolkenkrabbers boorden en mensen zich gedwongen zagen naar beneden te springen, hun dood tegemoet, heeft Mennens een 'automatisch afdaalsysteem' ontwikkeld. Deze 'evacuator' brengt mensen in gebouwen tot 300 meter hoogte in veiligheid.

Interesse

Dubai en Azië hebben al interesse getoond in de 'evacuator'; in België wordt het systeem al gebruikt. In Nederland laat de evacuator nog even op zich wachten. "Procedures en politiek, er is een lange adem nodig", legt Stalknecht uit.

Foto: Frans Nikkels