Nieuws Financiën

Metaalbedrijf Baas neemt Hengeloos bedrijf over

Metaalbedrijf Baas, van directeur-eigenaren Leonard en Harrie Baas, neemt 1 september Assink & Schipholt uit Hengelo over. Dit betekent bijna een verdubbeling van het aantal medewerkers. Metaalbedrijf Baas heeft zo'n 30 medewerkers, in Hengelo werken ongeveer 25 mensen.

Van onze redactie 29 juli 2016

Overeenkomst Akkoord Ondernemen Thinkstock 1

Beide bedrijven blijven vooralsnog opereren onder de eigen naam. Reden van de overname voor het Almelose metaalbedrijf is dat het zich meer wil gaan richten op werken met roestvrij staal. Directeur Leonard Baas verwacht een groei voor beide bedrijven. Hij denkt dat de twee bedrijven een 'goed geolied duo gaan worden, dat klanten nog beter en sneller kan bedienen'.

Metaalbedrijf Baas, gevestigd op het bedrijvenpark Twente, bestaat ruim 25 jaar en is een metaalbedrijf voor onder andere producten voor machine- en apparatenbouw, de agrarische sector en de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf kan ook worden ingeschakeld voor onder andere lasersnijden, robotlassen, plaatwerk en zetwerk.Assink & Schipholt uit Hengelo produceert plaat- en constructiewerk en maakt bijvoorbeeld schakelkasten, machineafschermingen, elektrakasten en straat- en tuinmeubilair.

Foto: Thinkstock