Nieuws Financiën

Miljoenen voor betere binnenstad van Zwolle

Om de Zwolse binnenstad een oppepper te geven wordt in 2017 en 2018 ongeveer een miljoen euro per jaar apart gelegd door de gemeente Zwolle. Wat er precies met deze centen gebeurt, is nog niet bekend. Zeker is dat ze besteed moeten worden aan het Zwolse stadshart. "Bijvoorbeeld om weer iemand met een centrummanagerfunctie aan te stellen", denkt wethouder Filip van As hardop.

Jordy Boschman 11 mei 2016

Geld Stock

Wat hij in ieder geval niet gaat doen, is met een zak geld langs de ondernemers in de Diezerstraat. Maar áls er plannen zijn vanuit de binnenstad, dan wil de gemeente Zwolle daarop in kunnen springen en financieel bij kunnen dragen.

"We hebben een krachtige binnenstad, maar we moeten ook nadenken over de veranderingen in binnensteden. Daarom leggen we dit geld apart."

CentrumcentenOok voor dit jaar liggen er 'centrumcenten' op de plank: een half miljoen euro. Dit bedrag wordt met name besteed aan het opknappen van de openbare ruimte in het Broerenkwartier. Dit gebied is al langer een zorgenkindje voor Zwolle. Met name de overdekte Weeshuisstraat kent veel leegstand. Het blijkt voor de gemeente lastig om met vastgoedeigenaren de zaken snel te doen keren.

Wethouder Filip van As zegt dat hij in ieder geval niet met een zak geld langs de ondernemers in de Diezerstraat zal gaan.