Nieuws Financiën

MKB Oost-Nederland investeert in innovatie

In totaal investeren 372 MKB-bedrijven en -instellingen de komende jaren ruim 27 miljoen in regio Oost-Nederland. Dit blijkt uit het jaarverslag van het Europese subsidieprogramma OP-Oost van Overijssel en Gelderland.

Van onze redactie 16 juni 2016

Geld Biljetten Stock

Naast de 27 miljoen die de bedrijven investeren, komt er nog 33 miljoen aan subsidies vanuit provincies Gelderland en Overijssel, Europa en het Rijk bij. De 60 miljoen euro wordt gebruikt om te investeren in innovaties die zorgen voor economische groei en werkgelegenheid.

SubsidieVoorbeelden van gesubsidieerde projecten zijn: - De druksensor in koematras van Adolfsen Agro B.V. (Ambt Delden) die vroegtijdig klauwproblemen bij koeien onderkent;- De ontwikkeling van een lineaire motor door Tecnotion B.V. (Almelo) waarbij het gebruik van (schaars) neodymium magneten niet langer noodzakelijk is.- Het project ‘De-Icing’ van Euro-Chemicals B.V. (Denekamp) dat als doel heeft een anti-ijs coating te ontwikkelen, die ijsvorming op installaties, leidingenwerk, vliegtuigvleugels, rails, etc. voorkomt.

Economische groeiEddy van Hijum, gedeputeerde Economie en Financiën van provincie Overijssel: "Met het EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, red.) Programma koppelen we de sterke kennispositie van Oost-Nederland aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Het MKB is daarbij dé schakel om slimme én duurzame producten naar de markt te brengen. Zo maken we economische groei mogelijk waar alle inwoners van Overijssel en Gelderland van profiteren.".

MKB'ers in Oost-Nederland worden opgeroepen om zich in 2016 te melden met 'slimme en schone' projectideeën.