Nieuws Financiën

Mogelijk nieuwe super in Losser

Gemeente Losser bespreekt met projectontwikkelaar consequenties voor gebied voormalige Aloysiusschool.

Van onze redactie 2 februari 2016

Plus losser emiel muijderman

Het is vooralsnog onduidelijk wat de consequenties zijn van het afhaken van supermarkt Plus Van Marle voor de locatie Aloysiusschool in Losser. De supermarkt was nadrukkelijk in beeld voor een nieuwe plek op de Aloysiuslocatie, op de hoek van de Raadhuisstraat en Kerkstraat.

Door de onverwachte sluiting van de supermarkt nog deze maand gaat die verhuizing in elk geval niet door.

Hoe het nu verder gaat met de invulling van de plek waar de voormalige school staat, is onduidelijk. Wat de huidige locatie van Plus betreft, daarin kan zich een nieuwe 'super' vestigen.

InvullingWethouder Joop Hassink die de invulling van de Aloysiuslocatie in zijn portefeuille heeft: "Of het afhaken van Plus gevolgen heeft voor de Aloysiuslocatie is de vraag. Het terrein is van de gemeente Losser, en een projectontwikkelaar is bezig met de invulling ervan. Daar kan een Plus supermarkt komen, maar ook een andere 'super'."

De wethouder heeft hierover binnenkort een gesprek met projectontwikkelaar Ten Voorde. Hassink wijst er op, dat bij zowel de gemeente Losser als bij de projectontwikkelaar al enige tijd bekend is dat Plus het huurcontract voor de huidige plek van de supermarkt aan het Martinusplein, niet wilde verlengen.

"Ik denk dat de projectontwikkelaar sindsdien niet heeft stil gezeten. Op het pand van Plus zit een supermarktbestemming. Het kan dus heel goed zijn dat zich daarin een andere supermarkt gaat vestigen."

Reacties

-"Jammer. Ik woon aan deze kant van Losser. Makkelijk te bereiken en altijd een parkeerplaats voor de deur."

-"Vader, moeder en de kinderen. Ze werkten allemaal mee in de zaak", zegt mevrouw Van den Berg. "Ik had ook het gevoel dat ze er echt altijd keihard voor werkten. Als je ook ziet hoeveel uren een supermarkt tegenwoordig open is. Bijna belachelijk. En dan ook nog een keer op zondag. Voor een dorp als Losser is vier supermarkten, die ook nog eens dicht op elkaar staan, misschien wel te veel."

- "Het was echt mijn zaak", zegt een vrouw even later op straat. Ze wil niet met naam genoemd worden. "Weet je wat ook zo mooi was? De zegelactie. Voor elke euro aan boodschappen kocht je een zegel van een cent. Op een kaart moesten 400 zegels. Daar kreeg je zes euro voor. Er waren heel veel mensen die alle volle kaarten vlak voor de vakantie inleverden."