Nieuws Financiën

Musea niet ontevreden over crowdfunding

Luc Oggel 13 januari 2016

Musea Club100

De crowdfundingsactie die Stichting Musea de Bevelanden sinds november houdt, heeft tot nu toe 25 donateurs opgeleverd. Dat is al een kwart van het beoogde aantal, meldt PZC.

"Daar zijn we niet ontevreden over", zegt voorzitter Peter Gruijters van de Vrienden van het Historisch Museum. Het Historisch Museum in Goes en het Fruitteeltmuseum in Kapelle hopen tenminste honderd mensen op de Bevelanden te vinden die bereid zijn gedurende vijf jaar 100 euro te doneren aan de Stichting Musea de Bevelanden.

Club van 100Met die zogeheten 'Club van 100' hopen beide musea hun toekomst veilig te stellen, want de gemeentelijke subsidies kalven steeds verder af. Gruijters verwacht de komende maanden meer sympatisanten. "Want in december hebben mensen de portemonnee voor andere dingen nodig." Volgens hem zijn er onder de al aangemelde sponsoren ook personen die een fors hogere bijdrage hebben toegezegd dan het minimum van 100 euro per jaar.

Het comité dat de crowdfundingsactie heeft opgezet, bestaat naast Gruijters uit bestuursvoorzitter Toine Wevers van de stichting Musea de Bevelanden, voorzitter Cathrien Kole van de vereniging Vrienden van het Fruitteeltmuseum en en Margriet Koeleman, verantwoordelijk voor de fondsenwerving.