Nieuws Financiën

Nieuw elan in Deurningerstraat Oldenzaal

Nog is de leegstand groot, maar er is weer reuring in de Deurningerstraat. Vastgoedeigenaren zien volop potentie.

Stephan Scheper | Foto: Carlo ter Ellen 5 april 2016

Oldenzaal luchtfoto Carlo ter Ellen

Terwijl het revitaliseren van de Vijfhoek de politiek veel hoofdbrekens bezorgt, ontstaat er nieuw elan in de Deurningerstraat. Twee leegstaande winkelpanden aan het begin van de straat zijn (nagenoeg) verkocht. Het voormalige eetcafé Istanbul wordt getransformeerd tot een bistro- en aperitiefbar. De eigenaar van het pand waar De Gulle Lach was ondergebracht, heeft concrete plannen om op deze locatie zelf iets te gaan ondernemen. In het pand waar Villa Antica was gevestigd, komt een pizzeria. En ook voor het voormalige onderkomen van de Wibra hebben zich potentiële huurders gemeld.

Leegstand terugdringenOpmerkelijk is ook dat de vastgoedeigenaren in de Deurningerstraat samen de leegstand in deze aanloopstraat willen terugdringen. Eén van hen is Christophe Poiron van P. & P. Vastgoed, eigenaar van het Wibra-pand en het hoekpand waarin Mooi Spul & Zo is te vinden. Hij heeft alle vertrouwen in de Deurningerstraat: "Dit is echt een straat met veel potentie en toekomst. Kijk, de Vijfhoek in zijn huidige vorm is echt klaar, die heeft geen toekomst meer. Als je de retail meer wilt centreren, zijn juist de aanloopstraten daar heel geschikt voor."

HuurprijsPoiron geeft aan dat de huurprijs aan de Deurningerstraat ook omlaag gaat. Zelf neemt hij genoegen met een huur van 90 tot 100 euro per vierkante meter, waar het nu nog 130 euro is. Dat heeft er al toe geleid dat er vanuit de witgoed/bruingoedbranche interesse is getoond voor het vroegere Wibra-pand. Poiron is ook voorstander van een platform van vastgoedeigenaren. Binnen dat overleg zouden afspraken gemaakt kunnen worden over de huurprijzen.

"Je moet eerst je verlies pakken, daarna kunnen we weer wat gaan verdienen." Kritisch volgt hij het debat over de toekomst van de Vijfhoek. "De overheid is besluiteloos en verwijst telkens naar nieuwe onderzoeken. En ondertussen spant Unibail de gemeente voor het karretje en gaat het winkelcentrum straks verkopen."

InvesteringEric de Vries en Mirjam Christoffel zijn de nieuwe eigenaars van de voormalige horlogewinkel. "We hebben het puur als investering gekocht. Het pand heeft slechts een halve dag te koop gestaan, de makelaars stonden ervoor in de rij. Ik ben ervan overtuigd dat er een grote behoefte is aan goedkope winkelpanden. De Vijfhoek blijft een dood hol, ik geloof in de aanloopstraten."

Goede ondernemers"De buikpijn zit nu in het vastgoed; de dure vierkante meters zijn het grootste probleem. Als er een goede ondernemer komt en de straat weer gaat leven, neem ik genoegen met een wat lagere prijs. Met de hoge huurprijzen in de huidige markt trek je alleen gelukzoekers. Dat werkt niet. Dan heb ik liever iemand die hier echt de kost wil verdienen. We zijn superstrijdlustig", meldt De Vries.