Nieuws Financiën

Nieuw programma in Overijssel: ondernemers 'leren' van elkaar

Ondernemers moeten niet in hun eentje keer op keer het wiel uitvinden, maar elkaar opzoeken, helpen en stimuleren. Dat is de gedachte achter het programma 'Versterken MKB en ondernemerschap' dat sinds deze week in Overijssel gelanceerd is, laat De Stentor weten.

Frans Ebeltjes 20 oktober 2016

Klas stock

Het programma is een initiatief van de provincie en richt zich eigenlijk op alle vormen van ondernemen, van startende zp'ers tot gevestigde bedrijven die willen innoveren. Het gaat om zaken als uitbreiden van vakkennis, netwerktrainingen of verbeteren van commercieel en financieel inzicht. De provincie brengt de ondernemers niet alleen bij elkaar onder deskundige leiding, maar heeft vanaf deze week ook een subsidieregeling opengesteld. Driekwart van de begeleidingskosten worden door de overheid betaald tot een maximum van 5.000 euro.

Betere ondernemer worden

Het programma gaat van start met twee verschillende activiteiten. De eerste is het concept 'Leren van elkaars kringen'. Dit is in eerste instantie bedoeld voor zp'ers. Die worden in groepjes van vijf tot maximaal tien bij elkaar gebracht met het doel om betere ondernemers te worden. Ze kiezen hun eigen adviseurs. Later zullen er ook kringen gevormd worden voor grotere bedrijven.

Het tweede onderdeel dat deze week van start is gegaan is de regeling 'Ondernemend Noaberschap'. Hierin kunnen ondernemers- en brancheverenigingen een subsidie van maximaal 20.000 euro krijgen om samenwerkings- en kennisuitwisselingactiviteiten te organiseren die een bijdrage leveren aan de businessontwikkeling van aangesloten ondernemingen. Met de opgedane kennis kunnen de leden-bedrijven weer gestimuleerd en geadviseerd worden.