Nieuws Financiën

Ondernemers pleiten voor duurste kruising in Sloeweg

De Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW), PORTIZ, TLN, EVO-Fenedex en MKB Nederland pleiten in een gezamenlijk pamflet aan de politiek voor aanleg van de duurste, maar volgens hen ook de snelste, de schoonste en de veiligste kruising in de Sloeweg bij 's-Heerenhoek. Dat meldt de PZC.

Ernst Jan Rozendaal 3 november 2016

Filesverkeerauto1065

Bij deze stervariant, die 19,1 miljoen euro kost, worden drie viaducten aangelegd, waardoor het verkeer in alle richtingen probleemloos door kan rijden.

Doorstroom

De ondernemersorganisaties voeren zes argumenten aan om hiervoor te kiezen. De vervoerssector zit er met smart op te wachten, betogen ze. Van de Zeeuwse bevolking is 18 procent gelieerd aan de havens. De logistieke sector heeft 6550 werknemers. Voor het haven- en industriële complex is een ongehinderde doorstroom tussen Sloegebied en Kanaalzone van groot belang. dat geldt ook voor bedrijven. Een optimale verbinding tussen Goes en Gent is een belangrijke vestigingsvoorwaarde voor nieuwe bedrijven.

Als het verkeer zonder vertraging doorstroomt, scheelt dat 7 tot 28 seconden in vergelijking met andere varianten. Een goede doorstroom is niet alleen belangrijk voor de economie, aldus het pamflet, maar ook voor het milieu, omdat verkeer minder vaak afremt en optrekt.

Rendement

Omdat de stervariant de enige conflictvrije variant is, is het ook de veiligste. Volgens de ondernemers is het ook de meest toekomstbestendige. En dat is belangrijk, omdat de economie weer aantrekt. Tenslotte betogen de ondernemers dat een variant met de kortste reistijd hun het meeste rendement oplevert.

De provincie dubt nog over vier varianten, variërend van 12 tot 19,1 miljoen euro.