Nieuws Financiën

Ondernemers woonboulevard horen vandaag toekomst complex in Zwolle

Ondernemers van de woonboulevard in moeten vandaag helder voor ogen krijgen wat de toekomst van het complex in de Voorsterpoort is. Eigenaar CBRE gaat vanavond met de ondernemers om tafel om hen in te lichten. Dat zegt Sander van Klompenburg, eigenaar van familiebedrijf Rikels Slaapexperts.

Luuk Sporrel 17 mei 2016

Meubels stockpixabay

Nu de gemeente de onderhandelingen met CBRE over de aanschaf van de gronden achter de woonboulevard heeft afgebroken, is er een streep gezet door de uitbreidingsplannen die vijftien jaar geleden werden gestart. Wat de toekomst van het complex nu moet worden en of het op de huidige plek kan blijven, is nog niet duidelijk. Dat vertelde wethouder René de Heer eerder in deze krant.

Update"Waarschijnlijk gaat het een vrij eenzijdig verhaal worden", denkt Van Klompenburg, die niet verbaasd is dat de plannen zijn gestrand. Toch is hij niet weemoedig: "We hopen dat er flink geüpdate gaat worden."

Dat is broodnodig volgens hem, want onderhoud en vernieuwing door CBRE is tijdens de onderhandelingen over de uitbreiding achtergebleven en in de handen gevallen van een aantal ondernemers. Het eerste wat Van Klompenburg te binnen schiet, is meer glas in het pand, betere straatzorg en extra lantaarnpalen, 'voor als de dagen weer korter worden.'