Nieuws Financiën

Onderzoek Betaalme.nu: betaalgedrag bedrijfsleven is verbeterd tijdens coronacrisis

Het betaalgedrag van het bedrijfsleven is verbeterd tijdens de coronacrisis. Dat meldt platform Betaalme.nu op basis van onderzoek onder ruim 500 ondernemers uit het mkb.

Van onze redactie 25 mei 2021

Financiering geld omzet begroting corona

,,Grote organisaties betalen steeds sneller de facturen van hun kleinere leveranciers, die op hun beurt steeds efficiënter factureren", zegt Joost van den Hondel, oprichter van Betaalme.nu.

Van de ondervraagden zegt 65 procent dat zakelijke facturen binnen de afgesproken termijn worden betaald. Dat is een verbetering ten opzichte van de 58 procent van een jaar eerder. ,,Het betekent ook dat nog steeds een te groot deel van de ondernemers te laat betaald wordt", zegt Van den Hondel. Een kwart van de ondernemers meldt dat dat leidt tot een verlies aan inkomsten. Een vijfde zegt dat het voortbestaan van hun bedrijf wordt bedreigd door het te laat betalen van facturen.

Lees ook: Wettelijke betaaltermijn grootbedrijf eindelijk 30 dagen: ‘Hard nodig voor cash in mkb’

Betaalme.nu is een initiatief dat streeft naar korte betaaltermijnen voor het Nederlandse midden- en kleinbedrijf en is in november 2015 opgericht met steun van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Er doen inmiddels 63 grote bedrijven aan mee, waaronder Heineken, Jumbo, Philips en Unilever.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws